Navždy a věčně přehled

Navždy a věčně
https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/366057/bmid_navzdy-a-vecne-iGo-366057.jpg 4 451 451

Pro někoho může být mlčenlivost zbraní. Pro Mallory „Myšku“ Dodgovou představuje štít. Naučila se, že nejlepším způsobem, jak přežít, je neříkat nic. Přestože od její noční můry uplynuly už čtyři roky, dělá si starosti, že svůj strach nikdy nepřekoná.Po letech domácího vyučování se musí Mallory postavit čelem k tomu, že maturitní ročník stráví na veřejné střední škole. V hlavě se jí odehrávaly všelijaké děsivé scénáře, nikdy se jí však ani nesnilo o tom, že hned první den ve škole narazí na Ridera Starka, svého kamaráda a ochránce, kterého neviděla už od dětství.Netrvá dlouho a Mallory si uvědomí, že pouto, jež kdysi s Riderem sdílela, nezesláblo. Naopak, čím víc se jejich vztah prohlubuje, tím víc vychází najevo, že dívka není jediná, kdo zápasí s minulostí. Když se Riderův život vymkne kontrole, Mallory se musí rozhodnout, jestli zůstane mlčet, nebo mu promluví do duše. Kvůli lidem, které miluje, a kvůli vlastní budoucnosti musí pravda vyjít najevo.... celý text

Literatura světová Thrillery Dívčí romány
Vydáno: ekniha , Baronet

The Problem with Forever, 2016

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Navždy a věčně. Přihlašte se a napište ho.

kniha_je_laska
01.10.2024 5 z 5

Rereading knihy, kterou mám ráda a kterou jsem poprvé četla už před lety, ale doteď si ji pamatuji do detailu a bylo skvělé se k ní vrátit, protože i teď ve mě zanechala silné pocity. Za ty roky jsem nějak i zapomněla, že má necelých 500 stran.

Je to příběh o zanedbávání a zneužívání dětí… o vyrovnávání se s minulostí, prožitými zkušenostmi a touze jít dál a být „normální“ … o předsudcích, kteří někdy lidé mívají a jednají podle toho… o tom že rodina nemusí být pouze pokrevní…

Tahle kniha má postavy, které si člověk musí oblíbit. Každá sem zapadá a je pro děj nesmírně důležitá, protože každá něco dá.

,,Zjistila jsem, že existují lidé, kteří otevřou své domovy a svá srdce, aniž by za to něco čekali na oplátku. Naučila jsem se, že i neznámí lidé mohou být tolerantní a laskaví. Poznala jsem, že ti, co vždy pomáhají druhým, se o sebe starají až na posledním místě. Díky všem těm lidem jsem se naučila to nejdůležitější – že můžu dělat to, co jsem pokládala za nemožné, že tu dnes můžu stát."

Sariklen
28.08.2024 4 z 5

Příběh byl silný, čtivý, napínavý a dojemný. Vidět nejen Myščinu cestu a tu píli a práci, bylo nejen inspirativní, ale připomínalo mi to v mnohém mě samotnou. Každopádně mi přišlo, že většina silných a nosných myšlenek je nahuštěna v závěru, což pak vypadalo lehce strojeně a uměle. Děj je v určitých částech prvoplánový, ale možná už jsem knih na podobné téma přečetla až moc :) A takový detail, který je možná zapříčiněn překladem: postupně mě až vytáčelo opakování citoslovcí ach, ne případně ach, kruci nebo ježíši. Nepřišlo mi, že to graduje děj, spíš to obtěžovalo. Oceňuji epilog, ve kterém se čtenář dozví trochu z budoucnosti hlavních postav.

Pája699
09.02.2024 5 z 5

Tak krásný a zároveň, tak smutný příběh .....

Příběh Ridera a Mallory „Myšky“ je přesně ten, který vám utkví jak v mysli, tak v srdci! Nádherně a čtivě napsané! Vůbec mi nevadilo, že má kniha skoro 500 stran. Jakmile jsem začala číst, nešlo se od trhnout a obracela jsem stránku za stránkou. :-) Prostě vás to v táhne a nepustí .-) Autorka prostě opět nezklamala a napsala neskutečný příběh.

Jak už se tu zmiňovala moje knižní přítelkyně moma08..... i já bych uvítala vidět příběh z pohledu Ridera.

Všechny postavy byli moji hrdinové....Hector, Ainsley, Keira, ale hlavně Jayden....jeho osud mě vážně mrzel :-(

„Když si jednou skutečným, nemůžeš se znovu stát neskutečným. To vydrží napořád“

Navždy je zkrátka příslib něčeho dalšího
Navždy je proces

Nikdy nikoho doopravdy neznáš, někdy ani člověka z rodiny. Lidé se ti ukazují tak, jak chtějí, abys je viděla. To si musíš pamatovat.

Máš nad tím moc. Lidi můžou kecat kraviny. Můžou si myslet, co chtějí, ale kontrolu nad tím, jak se cítíš, máš ty.

Kniha Navždy a věčně v seznamech