Nebe nad Jemenem přehled
Tomáš Šebek
Odjet jako chirurg na misi s Lékaři bez hranic neznamená jen vracet vyhřezlá střeva zpátky do břicha. I přes každodenní hřmění střelby, všudypřítomnou hrozbu cholery, operace těžce postřelených dětí a nedostatek spánku se Tomáš Šebek na své jemenské misi snaží pozorovat běžný život, který se skrývá pod tímto válečným závojem. Jak se žije muslimským lékařkám? Jaké lidské příběhy se ukrývají za tvářemi pacientů a co o nás prozrazují naše jména? To vše popisuje Tomáš Šebek ve své nejnovější knize z místa současné největší humanitární katastrofy na světě, ale zároveň nezapomíná zapojit i smysl pro humor a nadsázku.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nebe nad Jemenem. Přihlašte se a napište ho.
Kniha se mi libila, ale ne tolik jako Lekarem mezi pousti a minami K. Höschlove. Bylo zajimave udelat exkurz do neobycejneho i bezneho zivota autora. Ale uz po tydnu ve mne nezustava nic moc krome dojmu, ze to je prace nadmiru narocna, a rady, ze az pujdu resit neco s chirurgem, mam ho nejdriv nakrmit a vyslechnout. Sice si asi pomysli, ze mam jeste psychiatrickou diagnozu, ale bude na mne hodnejsi :-)))
Jako lékaře pana Šebka velmi oceňuji. Ne každý by měl odvahu vyjet do válkou zasažené oblasti. Bála jsem se, že to bude hlavně smutné čtení, ale mezi hromadou lékařských termínů a zkratek na něj nějak nebylo místo. Právě díky termínům dávám méně hvězdiček, protože pro laika to bylo náročné čtení.
Knižní novinky (42. týden)
14.10.2019
Kniha Nebe nad Jemenem v seznamech
Lékaři bez hranic Jemen lékaři
2015 | Mise Afghánistán |
2017 | Africká zima: V Jižním Súdánu s Lékaři bez hranic |
2019 | Nebe nad Jemenem |
2013 | Mise Haiti: 5 měsíců s Lékaři bez hranic |
2024 | Objektivní nález: Moje nejtěžší mise |
Moje třetí kniha od Tomáše Šebka a opět skvělé poslouchání. Jemen je zajisté zajímavá země a bohužel v dnešní době války na blízkém východě i dosti nebezpečná.