Nebe nad Perninkem přehled

Nebe nad Perninkem
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/476480/bmid_nebe-nad-perninkem-o2s-476480.PNG 4 527 527

Petr je mladý nadaný chlapec, který díky svému talentu lehce proplouvá studiem medicíny a záhy se stává úspěšným lékařem na prestižní pražské klinice. Jeho úspěch je ale vykoupen permanentním bojem s alkoholem, kterému podléhá čím dál tím více. Postupně ztrácí práci, rodinu i přátele. Rozhodne se tedy pro razantní životní změnu. Stane se obvodním lékařem v Perninku, malém městečku v Krušných horách. Zde, uprostřed přírody, v místech, kde lidé musí žít ve vzájemné pospolitosti, konečně nalezne nejen domov, ale i lásku.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nebe nad Perninkem. Přihlašte se a napište ho.

Villon
předevčírem 2 z 5

Od pana Javůrka jsem čekala , po Sudetských domě 1 i 2 a po Chaloupkach , jakési další WAU...ale trochu mě dostala naivita příběhu, kterak alkoholik ke štěstí přišel. Co mě zaujalo, tak nádherný popis Krušnych hor, kam jsem v mládí tak často a ráda jezdívala na prázdniny. Příběh se četl lehce, co nelze autorovi upřít je čtivost jeho děl. Rozhodně dal budu kupovat další autorovy knihy, protože styl jeho vyjadřování, popisy osob, situací i především krás přírody naší malebné země mě vždy upoutá. Ne každé dílo zaujme tak jako Chaloupky, Sudetské domy, proto mu rozhodně šanci dám. Ale tahle kniha se ke mě dostala jiz v prvopočatku omylem...a tak to v životě prostě chodí.

Marcik7
11.11.2024 3 z 5

Autor má velmi rád Krušné hory a umí o nich moc hezky psát. Podle titulu bych čekala nějaký válečný román o letcích a to bych se hodně pletla. Jde o příběh muže, který dostal od přírody velký talent a vlastně šťastnou povahu, ale díky své lásce k alkoholu a veselé společnosti skončil na samém dně. Podařilo se mu až zázračně vše překonat a najít vyrovnanost a životní lásku.

simona8022
03.11.2024 4 z 5

Ale jo. Stále lehce naivní příběh autora, ale je pravda, že odtrhnout se od něj nedalo. Velmi slibný a pro milovníka Krušných hor vtahující začátek, nicméně bohužel na takovéto v knize popsané přerody charakterů moc nevěřím :(

Knižní novinky (44. týden)

31.10.2021

Na konci vždycky všechno dobře dopadne. A když ne, tak to ještě není konec.

Kniha Nebe nad Perninkem v seznamech