Nebe nad Perninkem přehled
Štěpán Javůrek
Petr je mladý nadaný chlapec, který díky svému talentu lehce proplouvá studiem medicíny a záhy se stává úspěšným lékařem na prestižní pražské klinice. Jeho úspěch je ale vykoupen permanentním bojem s alkoholem, kterému podléhá čím dál tím více. Postupně ztrácí práci, rodinu i přátele. Rozhodne se tedy pro razantní životní změnu. Stane se obvodním lékařem v Perninku, malém městečku v Krušných horách. Zde, uprostřed přírody, v místech, kde lidé musí žít ve vzájemné pospolitosti, konečně nalezne nejen domov, ale i lásku.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nebe nad Perninkem. Přihlašte se a napište ho.
Po dlouhé době jsem se u knihy nudila a přemýšlela, že ji nedokončím, ale protože to nedělám, doposlouchala jsem ji až do konce. Hrála mi v uších jako kulisa k těžení při minecraftu. Nesympatický doktor (nesympatický pro mě), který se vůbec nemusel učit, aby byl nejlepší a všechno mu vycházelo, děvkař jako hrom, alkoholik, který se ze všeho nakonec vylízal jen tak. Kamila, která by mi mohla sympatická být, klidne spí s tátou od dětí a ničí rodinu. Příběh vlastně vypráví o normálním životě a já pořád čekám na něco bombastického a najednou je konec. Nina mě možná bavila nejvíc :-). No nic, jdu raději zase na ten minecraft.
Nejspíš první kniha pana Javůrka?! Protože se Sudetským domem to má málo srovnání. Vyslechla jsem jako audioknihu. Napsaná pěkně, i když mi občas chybí podněty ve větách, když popisuje činnosti dvou osob mužského pohlaví (on-on-on), tak se může stát, že se člověk ztratí, kerého z nich zrovna myslí. Příběh se mi zdá trochu naivní a nevyzrálý. Ale autorova láska ke Krušným horám je cítit na každé stránce a to hřeje u srdce.
Knižní novinky (44. týden)
31.10.2021
„Na konci vždycky všechno dobře dopadne. A když ne, tak to ještě není konec.“
Kniha Nebe nad Perninkem v seznamech
lékařské prostředí psychologické romány alkoholismus Krušné hory, Krušnohoří severní Čechy Karlovarský kraj lékaři české rományAutorovy další knížky
2022 | Sudetský dům: Jaro - léto 1945 |
2021 | Nebe nad Perninkem |
2021 | Chaloupky |
2023 | Sudetský dům II: Podzim 1947 - květen 1950 |
2024 | Sudetský dům III: 1959–1968 |
Poměrně pěkný a rychle přečtený román. Taková oddychovala.