Sudetský dům III: 1959–1968 přehled

Sudetský dům III: 1959–1968
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/528619/bmid_sudetsky-dum-sudetsky-dum-iii-1959-1963.png 5 495 495

Sudetský dům série

< 3. díl

Již téměř deset let je František Smolík oddělen od své rodiny ostnatým drátem kriminálu. Zatímco ve Sklářích si Jarmila musí sama poradit s péčí o rodinu, neustále pronásledovanou komunisty, František pomalu ztrácí naději, že se ještě někdy dočká shledání. Doba se ale mění a atmosféra ve společnosti se začíná uvolňovat. Političtí vězni jsou postupně propouštěni na svobodu a vrací se do svých domovů. Návrat do života je ale plný nástrah a staré křivdy nelze jen tak zapomenout. Působivé vyprávění nás naposledy zavede za našimi hrdiny do podhorské vesnice Skláře.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sudetský dům III: 1959–1968. Přihlašte se a napište ho.

Mona-Lisa
předevčírem audiokniha 3.5 z 5

František Smolík je správný chlapík. Bylo snadné mu fandit všechny tři díly a být svědkem jeho snaze žít obyčejný život režimu navdory.
Co tak snadné už pro mě v tomto finálním díle nebylo je přivírání očí nad neustálým opakováním rodiny Fuchsovy a Pauly ve vzpomínkách hlavní postavy. Na to už jsem popravdě chytla alergii. Taky postava Tomečka na sebe nabalovala všechno zlo doby a jeho ztělěsnění ďábla samotného mi něčím vadilo. Strašná doba, ještě horší osudy a nespravedlnost, kam se podíváš, ale cpát ji všechnu na bedra jednoho člověka působí, jakoby nikdo jiný padouch nebyl. Jinak pořád platí, že popis života obyčejných lidí byl i díky interpretce audioknihy balzám. Postava Jarmily mě vytáčela bohužel celou dobu. A konec byl až moc obalený v patos.

Radka1301
předevčírem 4 z 5

Určitě celou tuto trilogii doporučuji přečíst. Dost mě mrzí chyby, které tento díl obsahuje a jsou zde už vypsané v jiných komentářích.

tera2212
17.03.2025 4 z 5

Dovršení této trilogie - tento díl asi nejslabší i pro chyby, které jsou níže popsané. Ale jako celek mohu doporučit .

Žebříček nejprodávanějších knih (9. týden)

09.03.2025

Žebříček nejprodávanějších knih (4. týden)

30.01.2025

Žebříček nejprodávanějších knih (3. týden)

19.01.2025

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.

Kniha Sudetský dům III: 1959–1968 v seznamech

v Mé knihovně193x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)