Nebožtíci na bále přehled

Nebožtíci na bále
https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/276234/bmid_nebostici-na-bale-tqH-276234.jpeg 4 117 117

Fraškovitý příběh o záměně dvou nebožtíků je zasazen do doby krásného a poklidného života za panování Františka Josefa.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nebožtíci na bále. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (19)

žlučníkář
31.08.2024 4 z 5

To je komédie, skoro jako ze Švejka. Ukázka demence a ztrouchnivělosti úřadů starýho Rakouska. Jedný bábě zakápne dědek a druhý, ještě starší bábě prej ne. Ale nemocnice má tajnýho radu, kterej asi radí všem tajně, a proto ta nemocnice všechno posere a způsobí akorát zmatky. Těm co maj chystat pohřeb, tak jim rada řek, že maj slavit, protože dědek nakonec přežil a těm co měli slavit první, tak daj nějaký tělo na pohřbení. Stíháš to? jestli ne, tak pozor, začne to bejt trošku z kopce, jako když se Kryton rozhodne sníst vejce nahniličko, popředu.
Policejní stanici šéfuje starej imbecil a ten si svoje podřízený vybral nejspíš v pakárně, kam asi sám jezdil trávit víkendy na skotskejch střikách a klistýrku.

Jak tohle celý může dopadnout? Obě rodiny jsou Brázdovi, a kdo to teda umřel, když i ten třetí byl Brázda a nebyl to asi ani on? Upeče nejmladší Brázda v mladý Brázdový bagetu? Co provedou strážníci svýmu starýmu? Zemře ten stoletej Brázda skutečně? A zemře kvůli tomu, že celej život chlastal, nebo kvůli tomu, že je to prvotřídní Metuzalix? Jaká šou přijede do Prahy po sedmi kulích v Sarajevu? Použil jsem hodněkrát slovo Brázda?

Všechno tam je! Já to čet podruhý a podruhý jsem se dobře bavil. Nejni to klasická Fuksovinka, ale bavil jsem se a smál. Netuším, zda když to psal, tak jestli nepřemejšlel, jak ze starýho Rakouska vtáhnout co nejvíc kreténismu do jedný stránky. Za mě je to hurá.

Kopta
24.09.2023 4 z 5

Audio ČRo: Nečekaně svižná humoreska, která neustále něco předává ve vtipné formě a záživně. Preiss tomu dodává nový rozměr s pomocí skvělé postavy komisaře z Bolzánky.


postmoderna
14.07.2022 5 z 5

Zábavné to tedy je, ale za humor bych to nevydával. Spíš za sen kde se dějí nesmyslné věci a člověk si říká, to byla ale blbost, proč se jen probuzen cítím tak nepříjemně?

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Nebožtíci na bále v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených159x
ve Čtenářské výzvě9x
v Doporučených6x
v Knihotéce91x
v Chystám se číst27x
v Chci si koupit7x