Nečekej, až zajde slunce! přehled
Eva Kantůrková
Je obětí, nebo je viníkem? Je jeho trest zasloužený? Ublížil rodině, když trval na svých principech? Lze ďábla obelstít? Tyto a další otázky řeší Josef, hlavní hrdina politického románu Evy Kantůrkové, v dopisech určených dceři. V komentářích k nim se dozvídáme více o situacích, postavách a činech v nich zmiňovaných. A také o době od poloviny padesátých do konce osmdesátých let minulého století.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nečekej, až zajde slunce!. Přihlašte se a napište ho.
Kniha byla volně ke stažení a hodila se mi do Výzvy, jinak bych po ní nejspíš nesáhla. Několikrát jsem měla chuť ji odložit, styl psaní je poměrně složitý, formou dopisů, s minimem přímé řeči. Ale zároveň mě to i bavilo a zajímalo, strašně zvláštní kombinace pocitů... Připomenutí temné doby plné zákazů a příkazů a vůle jedinců se s tím vším nějak poprat.
31 nových eknih zdarma ke stažení
30.01.2021
Kniha Nečekej, až zajde slunce! v seznamech
protikomunistický odboj zločiny komunismu politické romány komunistický režim oběti komunismuAutorovy další knížky
1990 | Přítelkyně z domu smutku |
1967 | Smuteční slavnost |
1991 | Jan Hus |
1990 | Pozůstalost pana Ábela |
2013 | Tajemství sametu |
Zacatkem jsem se musel docela prokousavat, rozhodne to neni zadna lehka literatura. Pak se to ale zlomilo a vubec jsem se od knizky nemohl odtrhnout. Fascinujici zaznam doby. Nemyslim tim jenom realie, ale dopad na psychiku, na to, jak lidi mysli, chovaji se.
Precetl jsem v ramci vyzvy (diky za ni). A taky dik knihovne za eknihy zdarma. Od Kanturkove si urcite jeste neco prectu.