Nejlepší holka našeho života aneb Miss Porta přehled
Zdeněk Šmíd
![Nejlepší holka našeho života aneb Miss Porta Nejlepší holka našeho života aneb Miss Porta](https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/103379/bmid_nejlepsi-holka-naseho-zivota-aneb-m-DE8-103379.png?v=1648725655)
Příznivce spisovatele Zdeňka Šmída jistě potěší nové vydání knížky, v níž se populární a oblíbený autor vydal na řece času zpátky do dob největší slávy písničkářského festivalu Porta a hlavně k prameni mládí, přátelství a lásce, o kterých umí psát s neodolatelným humorem.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nejlepší holka našeho života aneb Miss Porta. Přihlašte se a napište ho.
![Janizoun Janizoun](https://www.databazeknih.cz/img/users/39_/393359/m_nuozinaj.jpg?v=1734890468)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Pro mě nádherné čtení, krásný příběh. Při čtení jsem se i sama vrátila do mého mládí. Přesně popsaný tehdejší úplně jiný život, než se žije dnes. Byl to krásný život, pro mě velká nostalgie. Písničkářský festival Porta, kamarádství, zpěv, kytara, vandry, táboráky... Uměli jsme prostě žít.
Co dodat, krásně jsem si početla a moc ráda se k této knize vrátím.
![Iki1 Iki1](https://www.databazeknih.cz/img/users/17_/170238/m_iki1-NG0.jpg?v=1540838206)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Tak to jsou studentská a učňovská léta mé generace. Velmi slušně napsáno, líbily se mi dějové linie před a nyní. Mladá dívka těsně před maturitou, která hledá své místo na slunci, odhaluje své nitro. Starší "kotlíkář", který psal a hrál trampské písně, trochu prokoučoval svůj život a také hledá, co dál se svým životem. Autor do textu umně doplnil texty písní, které se tehdy mohutně hrály a zpívaly u táboráků i v hospodách. Takže hodně milá vzpomínka, hned jsem si vyhledal tehdejší elpíčka z Porty, aby se mi lépe četlo.
Kniha Nejlepší holka našeho života aneb Miss Porta v seznamech
v Mé knihovně | 84x |
Nazdar loupežníci,
dobrá kniha je jako dobrá písnička. A refrénem téhle je zmatek lidské duše. Knížky pana Šmída mám rád, každopádně tahle je mezi nimi ta jiná. Jako holka, co není jako ostatní, sice ne modelka, ale ne ošklivá, díky tomu vlastně o kousek přitažlivější. Proto jí odpouštím i ten patos, který mi při otáčení stránek slepil prsty. Zjevně je to ale něco, čemu se ve 21. století při vzpomínání na mládí u táboráku s kytarou nelze vyhnout. Vloni jsme se v opilosti s kapelou na Portu přihlásili a viděli to tam v přímém přenosu.
Nemám to ale nikomu za zlé. Vsadím se, že až bude i doba mého mládí pouze vrásčitou vzpomínkou, nebudu to se svými vrstevníky mít jinak.
Nevím, co víc k tomu říct. Přečtěte si to a nechte Miss Porta promluvit samu za sebe. Je to krásná a chytrá holka, i když je mi jasné, že se mezi vámi najdou lidé, co mají raději ty modelky.