Blade přehled

Blade
https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/355376/bmid_blade-vvx-355376.jpg 3 53 53

Eric Brooks je Blade, zabiják upírů. Nejhorší noční můra nemrtvých. Zplodila jej upírova zrada a pro Marvel je vojákem v první linii v boji proti nadpřirozenu. Obsahuje: Jmenuje se... Blade! Zase nemrtví

Komiksy
Vydáno: , Hachette
více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Blade. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

Luigi1
07.07.2023 3 z 5

Nebylo to nic moc mohlo být vybráno něco lepšího

Norri
19.09.2021 2 z 5

Nuda a nelíbila se mi ani kresba a vzhled Bladea. Představte si, že by ho místo Wesley Snipese hrál Bill Cosby. Anebo kdyby Bladea natočili v Bollywoodu. Ale abych jenom nekritizoval - docela mě bavil sešit s démonem v obchoďáku. A taky Bladeův origin, který byl čtenářům odhalován po kouscích po celou knihu, byl svou atmosférou docela zajímavý. Retro sešit byl taky nuda.


Ivan Kučera
03.03.2021 3 z 5

Tradičný NHM: prostredníctvom jedného retro príbehu (prekvapivo fajn a znesiteľného... a najmä krátkeho) a jedného moderného sa zoznámime s menej známou marveláckou postavou. Blade bol v rokoch 1998 – 2004 populárny najmä na filmovom plátne, čo následne ovplyvnilo aj jeho komiksový život a podobne, ako Nick Fury (resp. Samuel L. Jackson), i Blade v istom bode získal podobu svojho hereckého predstaviteľa. Komiks ubehne rýchlo a svižne, strieda sa v ňom plno ako záporákov (Morbius, Dr. Doom, Dracula), tak hrdinov (Logan, Spidey, Maria Hill). Inkerované a nakreslené je to fakt pekne. Nedá mi nespomenúť okrem samotnej kresby i odvážnu obálku uprostred, v ktorej figuruje Bladeova hlava a Wolverineove pazúry (asi si viete domyslieť, ako to dopadne). Páčili sa mi retrospektívne pasáže, taký klasický origin, trocha klišé, ale slušne spracované a umiestnené do pôsobivého obdobia (a prekvapivo aj krajiny, Blade je... Angličan!!!).

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Blade v seznamech

v Přečtených62x
ve Čtenářské výzvě1x
v Knihotéce58x
v Chystám se číst15x
v Chci si koupit10x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

komiksy superhrdinové Marvel

Autoři knihy

Marv Wolfman
americká, 1946
Marc Guggenheim
americká, 1970