Nejrudější růže rozkvétá přehled

Nejrudější růže rozkvétá
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/467000/bmid_nejrudejsi-ruze-rozkveta-Uxe-467000.jpg 4 82 82

Slovo láska na nás dnes vyskakuje ze všech stran, z románů, filmů, časopisů i webů, ale čím častěji ho užíváme, tím snadněji opouštíme jeden druhého. Jak je to možné? Liv Strömquistová, švédská autorka úspěšných a provokativních komiksů, si ve své knize pokládá jednu z nejtěžších otázek: Jsme v čase konzumu a sociálních sítí ještě vůbec schopni se zamilovat? Nebo jen, stejně jako Leonardo DiCaprio, který střídá partnerky jako modelky plavky, hledáme v tom druhém zrcadlo pro vlastní ego? Beyoncé, Kierkegaard, Šmoulové, Sokrates, Ariad na i Ježíš Kristus, v tomto chytrém komiksu se sešla vskutku vybraná společnost. Tak se konečně pojďme bavit o lásce vážně. Bude to nesmírně zábavné.... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Paseka

Den rödaste rosen slar ut, 2019

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nejrudější růže rozkvétá. Přihlašte se a napište ho.

i_vanička
26.03.2024 5 z 5

Od začátku až do konce čtení jsem přemýšlela komu všemu knihu doporučím. Kdo nejnaléhavěji potřebuje připomenout či se teprve seznámit a nebo najít s dobou nový pohled na super úvahy o lásce a ještě se u toho královsky bavit. Mladí? Staří? Šťastní, zklamání a nebo spíš ženy, ne určitě víc muži . už to vím, doporučuji všem, všem, všem !!! A je to myslím i víc než “jen o lásce, tak nějak bych to viděla o přístupu k životu vůbec.

Shashlick
21.06.2023 3 z 5

Pár zajímavých myšlenek v knize bylo, ale nadšený jsem z ní nebyl.
Jedná se o syntézu citací z několika zdrojů zabývající se zamilovaností a láskou. Čekal bych, že (i vzhledem ke komiksové formě) dojde ke zlidštění těchto názorů tak, aby byla více srozumitelná. Bohužel se často jedná o sled výrazů, kterým možná rozumí student filozofické fakulty, málokdo však s jiným, smysluplnějším vzděláním.

Elsinor024
30.05.2023 4 z 5

Autorku jsem znala už z Ovoce poznání, což byl zajímavý výčet nesmyslů, které o ženském těle po staletí panovaly.
V Nejrudější růži se dost filosofuje, ale tak, aby to bylo zábavné a nenudilo. Lehce a hravě.
Pobavil mě všudypřítomný Leonardo DiCaprio jako příklad muže, který bere ženy, své přítelkyně (maximálně je u sebe nechává do 25 let), jako spotřební zboží.
Liv uvažuje nad tím, co je vlastně opravdová láska, jak se projevuje a jak ji udržíme.
Nešetří Sokrata ani Thésea, ale klidně zobrazí i první známou stíhačku, milenku lorda Byrona - Caroline Lamb.
Mně se líbilo autorčino přirovnání vztahu dvou lidí k minináboženství, které má své osobité rituály, řeč, uctívání a modlitby ve svém vlastním chrámu. A čím víc svobodněji a radostněji se praktikuje, tím víc naše víra narůstá. A může trvat až do konce života.

Kniha Nejrudější růže rozkvétá v seznamech

Liv Strömquist
švédská, 1978