Největší záhady zločinu přehled

Největší záhady zločinu
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/533739/bmid_nejvetsi-zahady-zlocinu-65e8930272fd0.png 4 47 47

Podívejte se na nejznámější nevyřešené kriminální případy pohledem nezávislého vyšetřovatele a rozluštěte největší záhady zločinu. Populární badatel a reportér Jaroslav V. Mareš rozkrývá proslulé případy, které otřásly naší společností. Kniha tematicky volně navazuje na bestseller Největší záhady kriminalistiky; v některých příbězích se autorovi podařilo dostat se o trochu dál a vypátrat nové skutečnosti. Interpreti: Martin Stránský, Vasil Fridrich, Filip Jančík, Martin Preiss, Marek Holý, Lukáš Hlavica, Libor Hruška, Jan Maxián, Ladislav Cigánek, Jiří Ployhar, Filip Švarc, Vilém Udatný, Jan Vondráček, Jitka Ježková, Zuzana Slavíková, Michaela Klenková, lucie Juřičková, Miriam Chytilová, Martina Hudečková.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Největší záhady zločinu. Přihlašte se a napište ho.

sgjoli
06.10.2024 5 z 5

Od pana autora jsem již četla Největší záhady kriminalistiky, tak jsem chtěla sáhnout i po jeho další tvorbě, tak volba padla na tuto knihu. Tentokrát jsem to poslouchala jako audioknihu.
Autor se tu věnuje několika různým, více či méně známým případům z českého prostředí (za všechny jmenuji třeba případ Jana Masaryka, Huberta Pilčíka, Anežky Hrůzové či návrat k případu Studna). Autor tu jde dost do hloubky a tak daleko, kam mu přístupné materiály dovolí. Probírá jednotlivé případy ze všech stran, ale pokud není jednoznačné rozřešení, pro které nemá jednoznačné důkazy, nesklouzává k fabulacím. Aspoň jsem neměla ten dojem.
Stejně jako u knihy "Největší záhady kriminalistiky" oceňuji i tady přístup - radši méně případů, ale co možná nejvíc do hloubky, zevrubně, srozumitelně, v souvislostech. Tištěná publikace, kterou mám taktéž doma v knihovně, navíc obsahuje obrazové přílohy, které skvěle jednotlivé případy dokreslují. Audiokniha tímto bohužel (z logických důvodů) nedisponuje, ale zase se mi na ní líbila spolupráce hned několika narátorů, kdy hlavní "linii" načetl Martin Stránský a ostatní četli např. ukázky z výpovědí, přiložené dopisy, zprávy apod.
Pokud je kriminalistika a odvrácená stránka našich dějin něčím, co vás zajímá, mohu určitě doporučit.

ToVy
08.09.2024 3 z 5

Na úvod třeba napsat, že mám rád kriminálky pokud nejsou výrazně dramatizovány, ideálně co nejvíce odpovídající realitě. Třeba také napsat, že nemám rád pořady typu, který je shodou okolností zmiňován v knize, tedy pořady, na kterých se tvůrčně podílí Klíma. A tato kniha a asi i kniha, kterou jsem začal číst po přečtení této knihy, začal jsem číst Markoviče, mi ukázala proč takové pořady a knihy nejsou a nebudou mými favority. Protože se pouští do fabulací. Markoviče jsme během prvního dne přečetl 100 stránek.
Tato kniha je velmi divně napsaná, nechci ubírat, že autor s ní měl mnoho práce, ale kniha mi přijde napsaná, ne aby mi poskytla nějaké plus něco co mě zaujme, ale napsaná, aby byla hlavně napsaná a rychle vydaná, nemá pro mě žádnou přidanou hodnotu. Pokud někdy přečtu od autora něco dalšího, z jeho tvorby, abych se přesvědčil, že to není jen o vydávání jedné knihy za druhou, tak leda když knihu dostanu, sám si ji nekoupím.

cérka
01.07.2024 3 z 5

Čekala jsem něco jiného a čekala jsem mnohem víc.
Do čtení jsem se pustila s velkou chutí a nadšením, ale v půlce knihy mi nějak došel dech. Hold jsem zmlsána samotnými policejními vyšetřovateli, z kterých se postupem času stali velmi dobří a čtivý vypravěči příběhů. Je pochopitelné, že jejich vzpomínky na vyšetřování a setkání s jednotlivými aktéry vytvoří zcela jinou dynamiku a atmosféru knihy.
O fémových vraždách jsem nevěděla zhola nic, tudíž jsem opět o něco chytřejší :)

Desetkrát a dost, Příchuť zla a další knižní novinky (42. týden)

15.10.2023

Kniha Největší záhady zločinu v seznamech