Neklidná krev přehled

Neklidná krev
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495944/bmid_neklidna-krev-FKD-495944.png 5 1560 1560

Soukromého detektiva Cormorana Strika osloví s prosbou o pomoc žena, jejíž matka před čtyřiceti lety zmizela za podivných okolností. I přes malou šanci na objasnění odloženého případu se Strike a jeho parťačka Robin Ellacottová pouštějí do vyšetřování. Záhy pochopí, že před sebou mají ďábelsky složitou záhadu související s tarotovými kartami, pochybnými svědky a psychopatickým sériovým vrahem. A zjistí, že i případy staré desítky let mohou být smrtící.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: ekniha , Kniha Zlín
Originální název:

Troubled Blood , 2020


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Neklidná krev. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (372)

Mona-Lisa
předevčírem 5 z 5

Pátý díl, který se mi líbil nejvíc ze všech. Absorbovala jsem ho ve formě audioknihy a při zjištění, že ten následující už NENÍ namluvený panem Rímským je mi ouzko. Pořádná bichle teda - 45 hodin poslechu.
Kapitoly jsem hltala v takovém sledu s rychlostí, která nebyla podmíněna plytkostí textu, nebo rychlostí vyšetřování. To určitě ne. Drobky nebo chcete-li indicie k vyřešení případu jsou stále sporadické, těžce získávané a čuchneš opět stejnou mírou k soukromí vyšetřovatelů.
Ale tak pojďme si říct, že se už pátým dílem z tebe stala regulérní drbna a chceš vědět, kdy už konečně ti dva tvrdohlavci budou spolu. Nebo aspoň proběhne pusa.
Co u Rowling u této série miluju je styl psaní a podrobná líčení, kterými zachycuje rozpoložení postav nebo povahu scény. Kolikrát při těchto pasážích jen v duchu tleskám, jak mi to pomůže k dokreslení situace. Specifické už mi to přijde pro tuto sérii.
Zarazila jsem se u komentářů lidí na DK, kteří touto knihou sérii teprve začali a jsem přesvědčena, že si ji nemohli užít jako my, kteří dýcháme pro chemii mezi R+C, pochechtáváme se u Cormoranova dojídání dortíků za každou cenu, protáčíme panenky u krávy Charlotty nebo přestáváme dýchat u pasáží s tetou….
Jo o co tu šlo, že? Vyšetřování 40 let starého případu bylo fascinující, pečlivé, překvapivé a konec mě teda vyděsil a nečekala jsem ho vůbec.
Miluju, že každý výslech měl smysl, nic nebylo balast a že v Londýně, s tady těma dvěma, už jsem jako doma a čekám, co spolu příště vyřešíme.

Rolada88
20.06.2024 5 z 5

Nedokážu pochopit jak se někomu muže v hlavě zrodit takhle brutálně překombinovaný příběh plný zvratu a omylu. Naprosto excelentní čtení. Bral jsem knihu jako něco živého co furt roste a nabírá na enormních rozměru. Famózní příběh. Ke konci už jsem měl postav dost a po pravdě už jsem nevěděl která co zavinila a udělala ale nedalo mi to a musel jsem číst dal dokud to neskončí a s vidinou malého vysvětlení……..
U těchto knih mi vůbec nevadí počet stran protože je zde krásně videt ze to psal velký mistr co ví že neodradí čtenáře par stranami navíc. I kdyby kniha měla 3 tisíce stran a byla takhle psaná vůbec bych se nad tím nepozastavoval jako jiní tady


šipek
19.06.2024 5 z 5

Tak tento díl série za mě jeden z nejlepších. Moc se povedl. Jinak není co napsat, komentářů je zde dost a dost. Jen se musím zmínit o počtu stran a tím pádem o váze knihy, není to čtení pro slabé jedince.

všechny komentáře

Související novinky (34)

Tipy na filmy a seriály podle knižní předlohy

07.04.2024


100 nejčtenějších knih roku 2023

27.12.2023


100 nejčtenějších knih roku 2022

27.12.2022

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Neklidná krev v seznamech

v Právě čtených46x
v Přečtených2 033x
ve Čtenářské výzvě620x
v Doporučených84x
v Knihotéce483x
v Chystám se číst535x
v Chci si koupit178x
v dalších seznamech8x