Neklidná růže přehled

Neklidná růže
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/542509/bmid_neklidna-ruze.jpg 5 21 21

Hlavní hrdinka Evelína je vyzrálá žena, která má tělo třicítky, duši dvacítky a ztřeštěnost patnáctky. Po přečtení několika povídek si ji doslova zamilujete a budete chtít být jako ona! Její příběhy jsou jako divoká řeka, která vás unese do světa fantazie a poplujete s ní po proudu plném humoru, nikdy nekončících trapasů, spletitých partnerských vztahů, nevěry, smyslných myšlenek, tajemna a nečekaných zvratů. Znáte to, žena v letech hledá lásku… Ale Evelína je jiná, není ordinérní, nudná ani podobná ženám v krizi středního věku. Je doslova magnetem na trapné situace. Po nevydařeném manželství se ocitá ve světě, který je zcela odlišný od toho, jaký znala před dvaceti lety a zároveň si uvědomuje, jak je najednou těžké změnit svůj zavedený způsob života. Únik z manželského vězení jí pozvolna otevírá dveře, ve kterých začínají její bláznivá dobrodružství a její touha po poznání je bezbřehá. Z trosek svého života si staví optimistické vzdušné zámky a s nadhledem líčí své zážitky i úskalí s poznáváním různorodých charakterů současných mužů. Zároveň je milující matkou své jediné dospívající dcery Emy, se kterou jí pojí silné pouto.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Neklidná růže. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (16)

Kenan
13.09.2024 4 z 5

Tuhle knihu začínající autorky jsem si přečetla opravdu s chutí. Její krásný a barvitý jazyk a styl, jak je kniha napsána, mně od začátku chytl a nepustil až do konce. Jde o povídkovou knihu, kdy spojujícím článkem je Evelína, 40ti letá žena po rozvodu. Její největší láskou je její dcera, ale také touží po setkání s mužem, který by ji miloval a respektoval. Je trochu ztřeštěná a trapasy se jí nevyhýbají. Povídky tvoří střípky z Evelinina života, její střety s muži, ale i pokecy s kamarádkami a jejich vzájemná podpora. Ne všechny povídky se mi líbily stejně, ale každopádně jsou humorné, inspirující, ale i citlivé. Nejsem příznivcem povídek a uvítala bych komplexnější pohled na Evelínu, ale bavila jsem se a na další autorčinu knihu se těším.

Bubi260
12.09.2024 5 z 5

Na začátek bych ráda zmínila, že takhle barvitý a rozmanitý jazyk jsem ještě neviděla. Knížka tak v podstatě utíká sama. Příjemná oddechovka, která v sobě ale nese i myšlenku. Při čtení jsem se neustále pousmívala :) Evelína je opravdu vtipná, upřímná a bez zábran. Moc mě bavilo jak se vypořádávala se všemi situacemi. V neposlední řadě se i moc povedlo grafické zpracování. Knížku mohu jen doporučit a těším se na další počiny autorky :)


JaAnička
10.09.2024 4 z 5

Když už ti táhne na určitý věk, chceš mít svatý klid, ale hormony ti pořád trochu létají...Aneb když i žena ve středních letech chce zažít tu pohádkovou lásku.

Tahle kniha je dokonalá kombinace romantiky a humoru. Hrdinka je doslova třeštiprdlo, které touží po opravdové lásce a tu s urputnou vervou hledá ve všem možném (nebo spíš v každém muži, do kterého narazí).

Je to tak neskutečně "ze života", že každá žena si v tom to své najde. Jak už úžasný vztah s dcerou, šílené kamárádky, které by nevyměnila ani za nic na světě, nejlepší mužský kamarád, se kterým ji pojí zvláštní nadláska, či vzpomínky na covidovou éru. No prostě si v tom každý najde to své.

Děj v knize je trochu zvláštní, možná z toho bude někdo zmatený, jelikož se svým způsobem jedná o povídky, které ale tvoří ucelený příběh...ale nebojte, velmi rychle to pochopíte (je to vážně super zpestření).

Musím podotknout, že se to krásně čte. Dialogy jsou krásné a humorné. Příběh (potažmo příběhy) se ženou a odsýpají (možná někdy až moc rychle, třeba ty "polo"covidové byly skvělé ale hroooozně krátké).

Nečekejte, že tam bude nějaké vyhrocené umělé drama či něco podobného...prostě a jednoduše...je to krásný, humorný a dojemný příběh ženy, která se ani po rozvodu nevzdá touhy.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Neklidná růže a další knižní novinky (38. týden)

13.09.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Neklidná růže v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených22x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených2x
v Knihotéce5x
v Chystám se číst32x
v Chci si koupit7x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

české povídky

Autorovy knížky

Monika J. Čapková
česká, 1977
2024  90%Neklidná růže
Skrýt reklamy