Nekonečné prázdniny přehled

Nekonečné prázdniny
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/49971/nekonecne-prazdniny-49971.jpg 4 77 77

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nekonečné prázdniny. Přihlašte se a napište ho.

Mandy412
25.01.2024 4 z 5

Spisovatelka byla v dětství mou nejoblíbenější. Všechny knihy jsem hltala, proto jsem po této knize sáhla i v mém věku, starším než je cílová skupina. Příběh situovaný do období války autorka popsala poprvé, nicméně vystihla úžasně to, jak děti vnímaly válku a odjezd od rodin z města na venkov.

Lovehorses365
19.08.2023 5 z 5

Krááása nááádhera!!!!

simca9342
09.05.2023 5 z 5

Tenhle příběh jsem četla v dětství a tehdy jsem nevěděla jak správně psát recenze. Ale o válce jsem toho na svůj věk věděla hodně a ze samotného příběhu desetileté holky mě mrazilo, protože jsem byla o něco starší než Shirley.
Nejhorší je , když jsou do války zapleteny děti a to jakýmkoliv způsobem. Příběh z roku 1939 samotného začátku války je jedním z mnoha příkladů vnímání války dětskýma očima. Vyprávění je navíc psané v ich-formě, co znamená, že svou dlouhou cestou nás provází Shirley. Pojďme ale k příběhu.
Význam názvu knihy je po pár stránkách jasný i těm mladším čtenářům. Shirley se probouzí do zvláštního dne . Pojede vlakem na venkov se spolužáky a sama! Když ale těsně před odjezdem dostane visačku s názvem Vládní plán evakuace ničemu nerozumí. Hlavně tomu, kde má maminku a proč bydlí s dvěma kluky v Červeném domě u dvou zvláštních starých žen? Vrátí se domů?

355 knižních tipů na téma prázdnin

04.07.2022

Knižní novinky (18. června - 1. července)

18.06.2018

Kniha Nekonečné prázdniny v seznamech