Německé pohádky přehled

Německé pohádky
https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/114151/bmid_nemecke-pohadky-ZvS-114151.PNG 4 41 41

Wilhelm a Jacob Grimmové napsali společně 201 pohádku, které tato kniha obsahuje. Jsou mezi nimi i méně známé pohádky jako např. Paní Zima, Locika, Pták Noh a spousta dalších. První je Žabí král a poslední Zlatý klíček.

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Německé pohádky. Přihlašte se a napište ho.

Scarefish
06.01.2025 5 z 5

Oblíbená kniha mého dětství. Některé pohádky se mně líbily víc, jiné méně. Když jsem četla Husopasku, plakala jsem nad koněm Faladou. Pak jsem to jméno dala dřevěnému koníkovi, kterého mi vyrobil táta. Nyní víc než tehdy se mi líbí ilustrace Jiřího Trnky, které ji provázejí. Dnes jen doufám, že Německé pohádky budu číst vnučkám, i když mám své pochyby, jestli se jim bude líbit - dnes mají děti poněkud jiný vkus.

annes
15.11.2023 4 z 5

Kniha od dvou autorů do čtenářské výzvy a malé dítě doma - super kombinace tohle vytáhnout. Kromě známých klasik jsem našla i dobré nové příběhy na vyprávění, ale teda ty pohádky se zvířaty mě fakt nechytly. Některé mi zase připadaly až moc hloupé a nebo moc přehnané/nedomyšlené, ale to asi pohádky můžou být, protože v nich se může stát cokoliv.
Pro zájemce doporučuju něco přeskočit a nebo zvolit jiné vydání s méně pohádkami, tohle už bylo hodně.

Skodinka89
10.10.2021 2 z 5

Jak už tu někdo psal: je dáno pár témat a ty se pak jen různě obměňují - což mě moc neoslovilo. Raději méně pohádek, než "němá dívka, kterou najde král na stromě" v několik různých příbězích.

Kniha Německé pohádky v seznamech

v Mé knihovně94x