Německo-český a česko-německý slovník pro masnou výrobu přehled

Nehodnoceno
Německo-český a česko-německý slovník pro masnou výrobu
https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/364126/bmid_nemecko-cesky-a-cesko-nemecky-slovn-V0Y-364126.jpg 0 0 0

Specializovaný slovník zaměřený na technologii zpracování masa a související gastronomickou problematiku. Autor Mgr. Karel Smolka rozdělil slovník na dva oddíly: lexikální, obsahující přes 4 tisíce odborných výrazů v každé části (německo-české, česko-německé) a mapující odbornou terminologii zejména v Německu a Rakousku, ovšem i s poukazem na regionální zvláštnosti a výrazy typické pro švýcarskou německy mluvící oblast, a přílohový, jehož textová část zahrnuje seznam látek s E číslem povolených v ČR, masné výrobky v německé oblasti, uzenářské výrobky v německy mluvících zemích (abecední seznam), hotová masová jídla (gastronomie), dělení jatečných zvířat, drůbeže a zvěřiny, obchodní dělení masa i etiketování masa v EU. Obrazová část přílohového oddílu na 53 stranách předvádí dělení masa (hovězího, telecího, vepřového, skopového, jehněčího, koňského, kuřecího, krůtího, králičího i zvěřiny) v Německu a Rakousku. Slovník je vhodný pro pracovníky v oboru výroby a zpracování masa a masných výrobků, je určen pro řezníky a uzenáře, veterináře, zemědělské odborníky, kuchaře, prodejce, nákupčí a pracovníky obchodních sítí, zprostředkovatele, celníky, studenty a učně, pracovníky státní správy a pod.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Německo-český a česko-německý slovník pro masnou výrobu. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (0)

Zatím zde není žádný komentář.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Německo-český a česko-německý slovník pro masnou výrobu v seznamech

Kniha zatím není zařazena v žádném seznamu (Přečtené knihy, Právě čtené,...)


Autorovy knížky

2009  0%Německo-český a česko-německý slovník pro masnou výrobu