Sestřičky pod jmelím přehled

Sestřičky pod jmelím
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/508713/bmid_sestricky-pod-jmelim-dSb-508713.jpeg 5 131 131

Nemocnice Nightingale série

< 7. díl

Je rok 1941 a sestřičky v Nightingale čelí zatím nejtěžší zimě. Všichni se potýkají s nedostatkem, v novinách už píší jen o stále větších ztrátách a porážkách. Britové jsou unavení a demoralizovaní, nemocnice Nightingale trpí také. Millie nedávno ovdověla a musí se vypořádat s majetkovými záležitostmi. Potkává se ovšem také s dávnou láskou a vzpomínky na nemocnici opět ožívají. Jess se stěhuje proti své vůli na venkov. Náladu jí však zvedne příjezd Effie, která utíká z Irska a doufá, že na vesnici najde klid. Brzy však dívce zkříží cestu pohledný Kit. Vánoce se kvapem blíží, dokáže úkryt na klidném venkově ochránit naše hrdinky před trápením s láskou?... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: ekniha , Ikar (ČR)

Nightingales under the Mistletoe, 2015

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sestřičky pod jmelím. Přihlašte se a napište ho.

hankapimi
28.10.2024 4 z 5

Naše sestřičky v posledním díle ošetřují válečná zranění od ran na hlavě a trupu až po rozstřílené či amputované končetiny, zavěšené na složitých kladkách a dodávají pacientům optimismus a vůli žít dál. Trošku v rozpacích jsem byla z nerozhodné Millie a z jejích kotrmelců. Její partneři měli bohudík víc rozumu... Některé sestřičky zmizely, některým byl popřán větší prostor. Celá série nám přiblížila náročnou práci všech sestřiček ve zdravotnictví a je jedno, jestli v minulosti nebo v současnosti. Mám ráda šťastné konce a tato série skončila optimisticky . Doporučuji k přečtení za sychravých podzimních dnů a zkusím od paní autorky ještě něco pohledat.

VladkaBU
16.10.2024 5 z 5

... škoda, že jsem na konci. Další osudy sestřiček hezky napsané. Tahle série mě bavila. Netuším, jestli je úplný konec, ale možná už bych se v nových tvářích ztrácela.

Ivetaa
21.09.2024 5 z 5

Po přečtení všech 7 dílů jsem trochu zklamaná. Pokud nebude pokračování ságy, je mi líto, že osudy mnoha postav nebyly naplněny a zmizely doztracena.

Zvrácená pouta, Netvor a další knižní novinky (48. týden)

28.11.2022

Na smrt se nedá zvyknout. Každý člověk měl svůj osobní život, rodinu, která bude truchlit. Jakmile si zvykneš, sám trochu přestaneš být člověkem.

Kniha Sestřičky pod jmelím v seznamech