Nemožné se děje přehled

Nemožné se děje
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/504951/bmid_nemozne-se-deje-d8e-504951.jpg 4 5 5

Už počtvrté se mírně obměněný česko-slovenský autorský tým vrátil do světa re-pre (real prediction), aby nám na příkladu 12 humoristicky laděných povídek předvedl, co všechno mohou v našich životech opanovat moderní technologie, pokud jim to dovolíme, tentokrát v duchu hesla "Je to nemožné, a přesto se to děje." Povídky jako vždy tvoří propojenou mozaiku příběhů a volně navazují na první re-pre sbírku Odpor je zbytečný (2012), druhou s názvem My jsme vám to říkali (2014) a třetí pojmenovanou Už je to tady (2021), rozhodně se však dají číst samostatně. Byť jsou to knížky malého formátu (reprekaps), umí překvapit a není radno ani jednu podceňovat! Řada reálných předpovědí se totiž již splnila, jak se můžete dočíst ve výstižném doslovu. Do "Nemožné se děje" přispěli: Vojtěch Erbrt, Jan Hloušek, Zuzana Hloušková, Milan Kováč, Dagmar Pirochová, Veronika Salášková, Jaroslav Svoboda, Martin Vondráček.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nemožné se děje. Přihlašte se a napište ho.

Kvetak1994
03.07.2024 5 z 5

Mé první setkání s žánrem re-pre jsem si neskutečně užil! (ač jsem knížku koupil původně jen kvůli ujeté obálce se "Zrozením Venouše")
Mozaika příběhů, které jsou spolu více či méně propojené, plné vtipu a narážek na existující svět v humorných parodických verzích, si skutečně zaslouží pozornost.
Svět ovládají moderní technologie, domácí spotřebiče myslí za člověka, lidé už nevychází ven, neboť virtuální realita je mnohem zajímavější než svět okolo, lidé nepracují, neboť vše již zařídí roboti a umělá inteligence - ačkoliv to ne vždy dopadá úplně nejlíp.
Touží toaster nebo záchod po volebním právu nebo vlastní politické straně? Může nadnárodní korporát ukrást moravským folklorním tanečníkům jejich klíčový taneční prvek? Co vše se může stát, když zapomenete restartovat počítač ovládající celé město a navíc se ztratí oblíbený robonetopýr Ťutík?
Doporučuji tento titul, jsem nadšen z tohoto literární žánru a určitě se postarám o dokoupení předešlých dílů!

Kniha Nemožné se děje v seznamech