Zmije hraje golf přehled

Zmije hraje golf
https://www.databazeknih.cz/img/books/67_/67761/zmije-hraje-golf-67761.jpg 4 51 51

Nero Wolfe série

< 1. díl >

Fred Durkin, Wolfův externi spolupracovník, přivádí přítelkyni své ženy, která pohřešuje svého bratra. Zanedlouho se ukáže, že bratr byl zavražděn a Wolfe se ujímá případu. Není úplně jasné, proč se do věci pouští; lze pochybovat o tom, že by to bylo kvůli tisícovce dolarů, kterou mu ze svých celoživotních úspor italské přistěhovalkyně nabízí sestra zavražděného. Avšak i pokračování příběhu odpovídá tomu, nač jsme zvyklí. A tak se brzy ukáže, že případ se týká mnohem lépe situovaných vrstev, a objeví se i nabídka velmi tučné odměny. V tomto případě zvláště vítaná, protože i Archie už nějakou dobu dostává jen poloviční plat…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , BB art
Originální název:

Fer-de-lance, 1934


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zmije hraje golf. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (9)

nicandra
20.06.2023 3 z 5

Nějaké moc takové užvaněné, natahované nebo co. Podstata je známá brzo, víceméně jen čekáme na závěr...

Marthas
24.04.2021 3 z 5

3,4/5 Zajímavá postava velkého detektiva Nero Wolfa a i jeho věrného spolupracovníka Archie Goodwina a jejich "první případ", uvěřitelné charektery a motivy. Bohužel třešničkou na dortu nebyl sloh či překlad. Neřekla bych, že by kniha byla až tak archaická, ale místy se mi zdálo, že tam či onde nesedí například zápory a jiné. Na další díly se chystám a doufám, že budou už jen lepší.


pepa4081
16.04.2020 5 z 5

Úplně první Stoutova kniha s Nero Wolfem. Nechybí zde téměř nic z toho, na co jsem si u jeho knih zvykl a co mám rád, jen některé detaily ještě úplně nesouhlasí. Například dveře a stěna mezi pracovnou a předním pokojem nejsou zvukotěsné. Ale jsou to spíš zajímavosti. Knihu řadím mezi ty nejlepší z celé série. Zajímalo by mne, jestli při jejím psaní pan Stout tušil(nebo snad plánoval), jakou úžasnou sérii začíná. Vřele doporučuji.
Nanejvýš uspokojivé.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zmije hraje golf v seznamech

v Přečtených70x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených7x
v Knihotéce59x
v Chystám se číst16x
v Chci si koupit2x