Nervy přehled

Nervy
https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/355553/mid_nervy-A7z-355553.png 5 307 307

Rob Finn se tak trochu odrodil, všichni jeho blízcí jsou totiž hudebníci, a vynikající, on jezdí překážkové dostihy. A protože snad nezná strach, dostává koně spíš problematické než úspěšné. Ale i na něho se usměje štěstí, i on dostane šanci být na špičce. Jenomže tím horší je pád a celá dlouhá série porážek na koních, kteří s jinými vítězí. O Robovi se šušká, že "ztratil nervy", i sám tomu začíná věřit a hroutit se. Ale pak si uvědomí, že není první vyřazený žokej, že za tou řádkou jezdeckých tragédií něco je... Od podezření k důkazu je však daleko a za každý krok na této cestě se draze platí. Další české vydání psychologicky pozoruhodného Francisova románu poprvé vychází v novém překladu Jaroslavy Moserové-Davidové.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Olympia

Nerve, 1964

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nervy. Přihlašte se a napište ho.

broskev28
28.10.2024 5 z 5

Dobré i po půl století. A já s překvapením zjišťuju, že si i po těch několika desítkách let pamatuju děj, postavy (ten nechutný Maurice Kemp Lore!) a lehkost, s níž se příběh posunuje kupředu. Překvapil mě snad jen překladatel – tady (edice smaragd) ještě nikoli Francisova dvorní překladatelka paní Moserová, ale mně neznámý Tomáš Korbař. Styl Dicka Francise je natolik výrazný a „svěží“, že je čtivost zaručena; podmínkou je samozřejmě překladatelský profesionál, což evidentně pan Korbař, budiž mu země lehká, vrchovatě splňoval.

Jíťa307
14.09.2024

Děj se jako u všech autorových knih odehrává v dostihovém prostředí. Sympatický mladý hrdina Rob Finn s jeho milostným i profesním trápením mi přirostl k srdci. Zápletka i rozuzlení byla povedená. Posloucháno jako audiokniha, kterou doporučuji všem, kteří mají rádi dostihové prostředí.

TinkaH
23.08.2024 5 z 5

Jméno Dick Francis jsem dlouho znala, ale nikdy jsem od něj knihy nečetla. Moje první setkání v podobě audioknihy přineslo nadšení. Někdy dám i drsnější severské detektivky, ale mnohem větší přednost dávám detektivkám typu Agathy Christie, Dorothy L. Sayers a do této skupinky skvěle pasuje i tento autor, což ve mě vzbuzuje nadšení, protože mám často pocit, že se současní autoři hlavně předhánějí v tom, kdo napíše něco brutálnějšího a zjišťuji, že už to nechci číst/poslouchat.

Originální příběh, napínavý. Moc se mi líbil hlas pana Nedbala. Nerada jsem se s knihou loučila, když jsem došla na konec. Těším se na další.

Knižní novinky (6. - 11.3.)

06.03.2017

Kniha Nervy v seznamech