Nesmírný přehled

Nesmírný
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/543266/bmid_nesmirny.jpg 4 1663 1663

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nesmírný. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (334)

martin9929
24.06.2024 5 z 5

Případy oddělení Q prostě baví.

mcabr
19.06.2024 5 z 5

Opět super díl.


mysce
15.06.2024 5 z 5

Carl Mørk, šéf oddělní Q, se odmítne zabývat řešením případu, který léta pronásleduje starého policistu, odcházejícího do důchodu. Ten, aby na sebe a svoji práci upoutal pozornost, se rozhodne prohnat si hlavou kulku.
Rose šéfova netečnost hrozně rozčílí a přiměje ho, aby se tímto případem začali zabývat. Carl se chtě nechtě spolu se svými kolegy vydává na ostrov Bornholm, aby obhlédli kolegův dům přeplněný materiály o případu mladé dívky, která před lety zahynula při autonehodě.
Několik detailů a nečekaných reakcí lidí vzbudí jejich pozornost a Carlova nechuť se změní v odhodlání odkrýt pravdu za každou cenu. Neúmyslné zabití je překvalifikováno na vraždu a oddělení Q se pouští do vyšetřování, které je zavádí různými směry, z nichž jeden vede k náboženské sektě.
Vedle hlavní dějové linie se odvíjí bohatý vedlejší děj, ve kterém se autor tradičně zaměřuje na jedinečné postavy vyšetřovatelů Carla, Asada, Rose a Gordona, kteří si již dávno získaly všechny čtenáře. Asadův velbloudí humor je stále vtipnější, Carl vnitřně komentuje každou situaci, Rose je čím dál záhadnější, ale začínínám o ní mít docela strach. Autor nás rozkrýváním jejich minulosti pěkně napíná.
Knihu jsem přečetla s nadšením, několikrát jsem si myslela, že vím, ovšem ukázalo se, že nevím. Čtení s nádechem tajemna je napínavé, rozuzlení zajímavé a Olsen si tímto románem rozhodně říká o pět velkých hvězd!

všechny komentáře

Související novinky (4)

Žebříček nejprodávanějších eknih v červnu 2016

07.07.2016


Žebříček nejprodávanějších eknih v květnu 2016

08.06.2016


Žebříček nejprodávanějších eknih v dubnu 2016

02.05.2016

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.


Citáty z knihy (2)

Asad přitakal. U nás se říká, že nezbývá než si velblouda osedlat pátým způsobem. Carl ztratil nit. Nebyl si jistý, jestli má chuť si vyslechnout první čtyři způsoby, natož ten pátý. To je něco jako zepředu, zezadu, mezi hrby nebo přímo na nich, řekl Hardy. To znám. Asad přikývl. a ten pátý způsob je kopnout ho do zadku. To pak velbloud upaluje jako s větrem o závod.


(...) Nechtěla jsem, aby mě nařkl z něčeho, co jsem neudělala, jako teď tady Mustafa. Nejmenuju se Mustafa, ale jednoho Mustafu znám, poznamenal suše Asad. Je to v pohodě chlapík, takže klidně pokračujte.


Kniha Nesmírný v seznamech

v Právě čtených26x
v Přečtených2 503x
ve Čtenářské výzvě241x
v Doporučených77x
v Knihotéce684x
v Chystám se číst461x
v Chci si koupit96x
v dalších seznamech8x