Nesmrtelný přehled

Nesmrtelný
https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/206967/bmid_nesmrtelny-GZL-206967.jpg 3 41 41

Země má problémy. "Třídenní" válka ji brutálně vylidnila. Kolonie na Marsu a Titanu se po ní stěží udržely. A pak přišli Vegané... Nikoli se zbraněmi, ale s šekovými knížkami. Vykupují zbylá nezamořená území, aby zde stavěli letoviska. Jenže každé letovisko může vybuchnout a každý turista z hvězd skončit ošklivě. Náš hrdina, který si říká Konrád, se nezastaví před ničím. Jako poslední šampion Země si to nemůže dovolit...... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Straky na vrbě

This Immortal, 1965

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nesmrtelný. Přihlašte se a napište ho.

R47
19.01.2023 3 z 5

Typický Roger Zelazny, který vás nenechá vydechnout a rovnou vám servíruje svůj bláznivě fantastický svět, tentokrát přece jen o něco víc sci-fi. Podrobnostmi se nezabývá, zato tradičně oslňuje svým ironickým vyprávěcím stylem. Knihu jsem dočetl před měsícem a dám jen stěží dohromady, o čem vlastně byla. Z toho plyne také její určení: skvělá oddychovka, u které se pobavíte, ale na kterou hned zapomenete.

Nelíísek
21.04.2022 1 z 5

Já teda nevím ale mám v tom mega guláš j to teda sci-fi nebo ne?? kombinace vznášedel a sci-fi prvků a následná celkem zapálená výra hrdiny do mýtu mě připadá zvláštní. Děj mi připomíná když kočka s pejskem vařili dort.

Malarkey
13.11.2021 3 z 5

Je to taková zvláštní kombinace, která jednotlivě funguje, ale v kombinaci působí velice nezvykle. Možná to bude tím, že jí napsal zrovna Roger Zelazny, ke kterému mi slovo nezvykle docela i sedí. Do tohoto románu totiž nacpal řeckou mytologii, postapokalyptickou atmosféru, mimozemšťany, bohy, celé to smíchal a na čtenáře vyplivnul s takovou vervou, že se to vlastně čte poměrně dobře.

Knižní novinky (23. - 31. 5.)

22.05.2014

Ocenění knihy (1)

1966 - Hugo Award (Best Novel)

Kniha Nesmrtelný v seznamech