Netopierka přehled
Michaela Ella Hajduková
„Dospelácke vzťahy sú horšie ako bermudský trojuholník!“ Linda má sedemnásť a vlastný svet, keď nastupuje do novej školy. Číta klasickú literatúru a pôsobí na svoj vek zrelšie ako spolužiačky, no z predošlých škôl si zo sebou ťahá problémy, ktoré sa pokúšali riešiť školskí psychológovia. Ten nový, Erik, ale nemieni pristúpiť na hru som okej, ktorú na neho Linda skúša. Cíti, že za jej čiernym zjavom a rockovými nášivkami na školskej taške sú veľké tajomstvá. Rozohráva atramentovú terapiu a odhaľuje jej zranené miesto. Nečaká však, že nájde omnoho viac. V rockovom klube Aligátor vystupuje skupina Kvety zla. Ich speváčka Netopierka je mladá a výnimočná, ale dokáže odolať tlaku bulváru i spoločnosti, ktorá v mnohom mladým posúva hranice a mätie ich vnímanie sveta? Keď Erik stretáva Netopierku, zbúrajú sa iné hranice. Môže však prežiť cit, ktorý by mal byť pre oboch zakázaný? Toto je neprikrášlený príbeh zo sveta mladých ľudí. O médiách a spoločnosti, ktoré posúvajú hranice, pričom nie všetko, čo napíšu, musí byť pravda...... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Netopierka. Přihlašte se a napište ho.
#netopierka @michaelaellahajdukova @vydavatelstvo_motyl
Príbeh pre mladšiu generáciu, ktorá sa nachádza práve teraz v období pred maturitou ako aj hrdinka knihy Linda alias Netopierka.
Je to príbeh o hľadaní seba, o láske, zákernostiach a aj žiarlivosti. Linda je skvelá baba, ktorá má svoj štýl aj svoje tajomstvá. Je z rozvedenej rodiny a aj keď túto skutočnosť už v sebe spracovala, tak sa to s ňou ťahá. Začala chodiť k školskému psychológovi a tu sa nam črtá prvá línia príbehu.
Tou druhou je, že si plní svoj sen ako Netopierka a po čase ju, ako sa stávajú slávnymi, začínajú spoznávať. Byť v šoubiznise nie je také ružové ako si to vysnila. Prave tu nám autorka výborne dala na vedomie ako to čo vidíme a čo sa píše, môže byť prekrútené a kde je naozaj pravda.
Celý príbeh aj keď je len o 17 ročnej Linde je hlboký a autorka sa dotkla viacerých tém. Dokonca aj témy vekového rozdieľu...
Každá kniha čo som čítala od autorky bola super a som rada, že máme aj na Slovensku autorku, pri ktorej siaham na istotu.
4,5
#laska #spolocnecitanie #hudba #kapela #vydieranie #soubiznes #novinari #polrocnavyzva
Ďalšia úžasná kniha z pera slovenskej autorky.
Zo začiatku som mama trošku strach predsa len dve výborne diela prečítané a zrazu niečo úplne odlišné ale našťastie som sa zaprela a povedala si Tereza ! Túto spisovateľky máš rada! To dáš!
A tak som to dala a neľutujem.
Rýchlo sa čítala , čo ostatne všetky knihy autorky.
Dej bol výborný a aj poučný ale nie pre hlavnú postavu ale pre všetkých , ktorý slepo veria bulváru a hltaju ich drísty plnými dúškami.
Hlavnú postavu som si veľmi obľúbila skromné šikovné dievča, ktoré sa dostane na piedestál a neurobi zo seba trápny hviezdičku ale stojí nohami na zemi.
Ďakujem že sme vybrali túto knihu do online citania a teším sa, že som zhltla ďalšiu knihu od autorki a teším sa na dalsie
Knižní novinky (43. týden)
18.10.2020
Kniha Netopierka v seznamech
v Mé knihovně | 103x |
2018 | Draculova žena |
2019 | ZlatovláSSka |
2015 | Zákon krvi |
2019 | Rekviem pre anjela |
2021 | Zimný palác |
Citlivě napsaný slovenský young adult román pro mladé dívky o zakázané lásce i negativní stránce popularity. Hlavní hrdince je sedmnáct a v knize se za mne chová naprosto adekvátně svému věku - jedná zbrkle, dělá chyby, nesvěří se s problémy a do všeho se akorát zamotává a pak neví, co s tím. Kniha je psaná střídavě v er-formě a plynule přechází do ich-formy, abychom v hlavní části lépe věděli, o čem hlavní hrdinka přemýšlí a jaká je motivace jejího jednání - skvěle se tahle kombinace četla. Líbilo se mi postupné odkrývání jak trápení, tak tajemství kolem hlavní hrdinky a gradace problémů, které se na ni kupily a do toho všeho maturita. I když v knize figuruje několik vlastně těžko uvěřitelných náhod, autorka o nich napsala tak poutavě, že při čtení naprosto věříte tomu, že se to tak stát mohlo. Až jedině s odstupem člověk možná začnete trochu hloubat a něco zpochybňovat (knihu jsem četla před lety...), ale vůbec to ničemu nevadí, je natolik poutavá, že se k ní stejně ráda vracím. Za mne jeden z nejlepších románků pro dívky, který decentně a mile pojednává jak o vztahu se starším mužem (rozdíl deseti let věku), tak o spoustě puberťáckého chybování a problémů tohoto věku, tak o realitě toho, když se mladičká zpěvačka stane najednou slavnou. Doporučuji.