Netvoři a krásky přehled
Soman Chainani
Myslíte si, že ty příběhy znáte, že? Mýlíte se. Všechno je úplně jinak. Dvanáct nebezpečných příběhů plných záhad, magie a vzpurných srdcí. Každý se vine a klikatí jako řeka, aby odhalil pravdy plné varování i vítězství, pravdy, které osvobodí tak dlouho vězněná srdce, pravdy, které zkoumají život a smrt. Princ dojde k překvapivému prozření. Kráska bojuje jako zvíře. Chlapec se odmítá stát kořistí. Cesta ke štěstí je ztracena a pak znovu nalezena. Bestsellerový autor Soman Chainani spřádá staré příběhy do nové tapiserie současnosti a vytváří svět, který se nepodobá ničemu, co už jste četli. Tyhle příběhy vás znají. Rozumí vám. Odrážejí vás. Jsou to pohádky pro naši dobu. Tak čtěte, pokud se odvážíte... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež Pohádky a bajky
Vydáno: 2022 , CooBooOriginální název:
Beasts and Beauty: Dangerous Tales, 2021
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Netvoři a krásky. Přihlašte se a napište ho.
Kniha je bezpochyby určena mladším čtenářům, než jsem já. Stejně mě ale některé příběhy nadchly. Líbilo se mí, jak byly příběhy zasazené do "moderního světa" a někdy končili naprosto jinak než v originálech. O některých příbězích to ale bohužel říct nemůžu. Z pár pohádek jsem byla naprosto zmatená a nechápala jsem, co tím chtěl básník říct. A popravdě nevím, jestli bych knihu doporučila nebo ne :(
Kniha se mi líbila, ačkoliv ze začátku jsem jí kvůli zvláštnímu způsobu vyprávění, který mi nesedl, odložila. Po třetí pohádce jsem si zvykla a kniha se mi líbila se všemi pohádkami. Top pro mě byla O šípkové růži.
Tajemné dopisy, Zbořené zámky a další knižní novinky (8. týden)
19.02.2023
Vládce džinů, Spálené mosty a další knižní novinky (33. týden)
14.08.2022
Kniha Netvoři a krásky v seznamech
pohádky americká literatura fantasy pro děti pohádky pro dospělé fantasy převyprávění, literární adaptace
Část díla
2014 | Škola dobra a zla |
2015 | Svět bez princů |
2016 | Poslední navěky |
2018 | Vzhůru za slávou |
2019 | Křišťál času |
Máte rádi pohádky? I pokud ne, slyšte tento příběh. Za devatero horami a devatero řekami žil byl jeden spisovatel a ten napsal knihu Netvoři a krásky. A já si ji přečetl a chci vám ji doporučit. Je to dvanáct příběhů inspirovaných známými pohádkami, které jsou ale podané poněkud netradičně. Co kdyby ty údajně zlé čarodějnice z pohádek byly jen oběťmi? Co kdyby se o prince ucházela kromě Popelky také její nejlepší kamarádka? A co kdyby princ z pohádky O šípkové růži neměl zájem o dívky, ale jednoho mladého sedláka? Soman Chainani vzal známé pohádky, přidal moderní témata, špetku ironie i sociální kritiky. A je to skvělé.