Neubližujte mým vajíčkům! přehled

Neubližujte mým vajíčkům!
https://www.databazeknih.cz/img/books/63_/63653/neublizujte-mym-vajickum-63653.jpg 4 4 4

Kriminální román s aktuálním námětem, jímž je krádež vajíček slavné herečky, určených k oplodnění in vitro. Děj i forma tohoto příběhu, psaného rádoby s humorným nadhledem, připomínají i filmový scénář honičky s loupežníky. Autor se úporně snaží čtenáře za všech okolností zabavit, u málokterých však bude mít úspěch. (www.mlp.cz)... celý text

Literatura světová Humor Romány
Vydáno: , BB art

Stolen Blessings, 1990

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Neubližujte mým vajíčkům!. Přihlašte se a napište ho.

Koka
28.04.2020 4 z 5

Jak já jsem se pobavila!!! Když pokleslou literaturu, tak tedy jedině takovu!
Příběh se obsahově i stylově zjevně nechal inspirovat dílem P. Howarda, jinak též:
který evidentně položil základ žánru, jenž v Sandersově poameričtěném podání vykvetl. Autor příběh rozehrál snad na sedmi či osmi strunách - dějových linkách, z nichž pouze jednu jsem pokládala za poněkud zbytečnou (duchovně-právnická rozprava v Bostnu) a jednu za přespříliš parodisticky přepálenou (rejdy tajných služeb od Káhiry po Jerusalém), ale jinak to nemělo chybu. Navíc - text měl štěstí na chápavého a vtipného českého překladatele, a tak se to četlo jak po másle.
Doporučuji.

Svůj komentář doplňuji: zdejší anotace (nektiticky převzatá z pražské Městské knihovny) předpokládá, že autor tímto dílkem jen u málokterého čtenáře může mít úspěch. Takovéto tvrzení nejenže považuji za komentář, který do anotace vůbec nepatří, ale i za omyl.

haluz
04.05.2016 5 z 5

Perfektní oddechovka

Kniha Neubližujte mým vajíčkům! v seznamech