Nevěsta železného krále: Cesta za láskou Kunhuty Uherské přehled

Nevěsta železného krále: Cesta za láskou Kunhuty Uherské
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/48854/nevesta-zelezneho-krale-cesta-za-laskou-kunhuty-uherske-48854.jpg 4 37 37

Po bezdětném manželství se zestárlou chotí Markétou pomýšlí král Přemysl Otakar na právoplatného dědice českého trůnu. Na první pohled se zamiluje do dcery uherského krále a vyrazí se slavnostním průvodem na hrad Děvín žádat o její ruku. Odměřená kráska ho stejně jako předešlé nápadníky odmítne a králi nezbude než hledat jinde. Z Děvína však s prázdnou přece neodjede...... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nevěsta železného krále: Cesta za láskou Kunhuty Uherské. Přihlašte se a napište ho.

jindrich7442
01.10.2021 3 z 5

Nechci si stěžovat, věděl jsem do čeho jdu... :-D ale tolik historických fópá je snad i na tento druh románu příliš... čteno kvůli výzvě...

malýčtenář
18.09.2021 4 z 5

Jako vždy autorka nezklamala. Čtivý příběh z naší minulosti. Člověku se chce věřit, že skutečně asi takto probíhaly dějiny. Škoda, že pravda asi bude jiná.

Morana107
27.06.2020 2 z 5

No, nedá se říct, že by mě tato kniha nějak extra dostala. Už jsem od této autorky četla pár knih, ale tato je bohužel jedna z těch slabších. Je to škoda, protože český král železný a zlatý, Přemysl Otakar II., byl velký panovník, který by si jistě zasloužil kvalitnější zpracování. Poněvadž když jsem dočetla, tak jsem si říkala, co jsem to vlastně četla? Červenou knihovnu, historickou knihu, detektivku? Myslela jsem, že se v knize setkám s více věcmi, které se staly, né ty, které se nestaly. Přemysl je v knize vyobrazený jako mladé ucho, které neví, co chce. Neví, co je láska a jeho vyplašenost je až dojímavá vzhledem k tomu, že po mnoho let udržoval milostný poměr s Anežkou z Kuenringu, díky níž byl v té době již čtyřnásobným otcem. Ještě více jsem se musela smát, když Přemysl začal při večeři ustupovat králi Bélovi, to Přemysl byl vítězem bitvy u Kressenbrunnu a byl to on, kdo si tedy mohl diktovat podmínky a král Béla byl tím posledním, kdo by chtěl vyprovokovat další spor.
Příběh mi připadal takový záplatovaný. Přemysl a Kunhuta dosáhli svého, jenže ouha, my jsme teprve na straně 80, možná ani ne. Takže tam šoupneme nájemného vraha, který sice překvapí na konci knihy svou identitou, ale motiv se zdá velmi nevěrohodný, zamotaný a nepravděpodobný. Na můj vkus mohlo být i té erotiky méně, ale uz jsem zjistila, že autorka právě toto rozepisuje raději než historická fakta. Dvě hvězdy musí stačit.

Kniha Nevěsta železného krále: Cesta za láskou Kunhuty Uherské v seznamech

v Mé knihovně11x