Než přijdou deště přehled

Než přijdou deště
https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/272665/mid_nez-prijdou-deste-xDa-272665.jpg 3 12 12

Memoáry Alexandry Fullerové jsou víc než jen příběhem o rozpadajícím se manželství. Autorka vypráví, jak v dětství žila na farmě v bývalé Rhodesii a jako mladá žena se cítila být spíš Afričankou, ač jí v žilách koluje britská krev. Předkládá bystré úvahy a originální postřehy skvělé pozorovatelky zažívající kulturní šok poté, co se z Afriky přestěhovala do Ameriky. A v neposlední řadě opěvuje krásu, divokost a bezprostřednost milované africké vlasti. Text se valí jako rozvodněná Zambezi – nechte se i vy strhnout proudem poutavého vyprávění!... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Beta-Dobrovský

Leaving before the raines come

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Než přijdou deště. Přihlašte se a napište ho.

dagsvob
23.01.2023 1 z 5

Knížka mě vůbec neupoutala, přesto jsem dočetla... Přišlo mně to takové rozhárané

evavolavka
03.08.2021 5 z 5

Překrásná kniha, kterou stojí za to mít a vracet se k ní. Je to příběh vyrůstání a života v africkém prostředí, kde ne život nebezpečný a nejistý, o úžasné rodině a rodičích, kteří dokážou svoje tragédie projít a nepoložit se z nich, o dceři, která toto všechno vnímá, zpětně zpracovává a bere si z toho sílu pro svůj další život v jiném kulturním prostředí Ameriky, v manželství, kde až tak nežije to, co by chtěla.

Toto není plytká kniha, ani náhodou. Je plná moudrých vět, nad kterými jsem se mockrát musela zastavit a ptát se "A jak to mám já?" v tématech nelehkých - jak si přiznat tragédie v rodině, přijmout je a uvědomit si, jak se promítají do mého života a vztahů, jakou jednu blbou chybu to pořád generaci po generaci v rodině opakujeme...

A. Fuller: „Táhne nás to k sobě proto, abychom rozpoznali rány nevyřešené a opakující se tragédie. Zaháčkovali jsme se do sebe, jako by ta zděděná a nahromaděná zranění v každém z nás rozpoznala své protějšky, nalezla své léčivé protějšky, nalezla své léčivé balzámy a navzájem se zhojila.“

"Asi to člověku říká, že by měl ZPOMALIT A ZAČÍT ŽIVOTU VĚNOVAT POZORNOST."

Doporučuju velmi, hladivá, hluboká kniha.

Kaja1
14.12.2020 2 z 5

(SPOILER) Při čtení jsem se musela vracet, myšlenky mi utíkaly, nicméně jsem knihu přečetla.

Kniha Než přijdou deště v seznamech

Autorovy knížky

Alexandra Fuller