Nezabudni na mňa přehled
Yrsa Sigurðardóttir
Trausti sa aj napriek tragickým okolnostiam tešil na stretnutie so svojimi priateľmi. Skupinka sa nevidela od vysokej školy a hoci ich teraz spojila strata jednej z nich, predsa len si po rokoch odlúčenia aspoň trochu užívajú vzájomnú blízkosť. To však ešte nikto z nich netuší, že temné tajomstvo z ich dávnej minulosti ich dobehne aj na odľahlých Vestmanských ostrovoch. Čaká ich víkend plný hrôzy, na konci ktorého ich vlastná vina možno celkom pohltí. Nový prípad vyšetrovacieho tímu Týra, Karó a Idunn ich privedie na jedno z najodľahlejších miest Islandu, do rodného mestečka Idunn, ktorá sa zo všetkých síl snaží prípad čo najrýchlejšie vyriešiť a odísť skôr, ako sa bude musieť konfrontovať s vlastnou rodinnou minulosťou. Okolnosti sú nejasné a telá sa kopia, zatiaľ čo búrka zviera ostrovy svojím neúprosným burácaním. Ktosi však v tieňoch s potešením sleduje odohrávajúcu sa tragédiu.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2024 , MetaforaOriginální název:
Gættu þinna handa, 2022
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nezabudni na mňa. Přihlašte se a napište ho.
Yrsa je pro mě sázka na jistotu. Její knihy mě vždycky zahalí do chladné, zimní atmosféry. „Není úniku“ byla, pokud se nepletu, první kniha, kterou jsem od autorky četla. A ještě do teď si pamatuju na ten pocit, který ve mně byl, když jsem příběh dočetla. To překvapení a fascinace její tvorbou.
V posledních dnech jste si určitě všimli, že vyšel třetí díl z této série „Černý led“. A jelikož mi nějakým nedopatřením utekl druhý díl, rozhodla jsem se to okamžitě napravit!
A příběh byl boží, zatím je to nejlepší kniha, kterou jsem od autorky četla. Parta spolužáků, která skrývá spoustu tajemství. Střídající se dějové linky a parádní zápletka. Během děje jsem nejednou měla mráz po celém těle. Hlavně během situací v márnici a při pitvách. Zkrátka mazec, a děj tak zvrácený, jak to máme rádi.
Pokud přemýšlíte, že se do příběhu pustíte, neváhejte ani chvilku. Yrsa nám opět naservírovala krimi, jak má být.
Za mě parádní čtení, těším se na Hlubiny!
Hlubiny tajemství : Třetí díl série Černý led od bestsellerové autorky Yrsy Sigurðardóttir
16.10.2024
Prostě já, Bouře a běs a další knižní novinky (41. týden)
06.10.2024
Rebel, Samotářka a další knižní novinky (16. týden)
14.04.2024
Kniha Nezabudni na mňa v seznamech
vraždy thrillery napětí ledovce severská krimi zmizení lidí vyšetřovatel patolog islandské detektivky vyšetřování
2017 | DNA |
2015 | Pamatuji si vás všechny |
2018 | Černá díra |
2007 | Poslední rituál |
2008 | Mrazivé světlo |
Nečetla jsem první díl, ale nevadilo mi to, užila jsem si tuto jízdu na větrné ostrovy i bez toho. Setkáme se se skupinkou 5 známých z kolejí, kteří jedou na pohřeb. Děj se odehrává v současnosti, ale vrací se i na koleje, kde se stala zásadní věc, která ovlivnila jejich partu. Členové party udělají spoustu nesmyslných rozhodnutí, chovají se až nereálně, ale je z toho dobře poznat jak jsou ovlivněni jeden druhým, jak funguje davová psychóza, kdyby taková zjištění zažil jednotlivec, zachoval by se jinak, ale tady bylo 5 účastníků!