Samotářka přehled
Karen Lynch
Sara už má života ve strachu dost. Rozhodla se přestat skrývat a vzít si zpět život, jenž jí patří. S pomocí přátel se vydává hledat jediného člověka, který jí může odpovědět na otázky týkající se její minulosti. Na své cestě čelí novým výzvám a nebezpečím a poznává, že svět dobra a zla není tak černobílý, jak se domnívala. Získává nečekané spojence, a zatímco se její schopnosti stále mění a rostou, Sara postupně dozrává v silnou mladou bojovnici. Ale za jakou cenu? Kolik je ochotna obětovat vlastní nezávislosti a hledání pravdy? A bude její nově nabytá moc stačit k záchraně jí i lidí, které miluje, až se konečně postaví tváří v tvář svému úhlavnímu nepříteli?... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2024 , Yoli (ČR)Originální název:
Rogue, 2015
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Samotářka. Přihlašte se a napište ho.
Celou sérii jsem zhltla jako malinu, je to neuvěřitelně čtivé a romantická linka mě taky bavila! Ale je to asi první knížka, kdy mi vadilo, že hlavní hrdina je přes 200 let zkušený bojovník a zamiluje se do 17 leté holky. Asi by to nebyla taková pěst na oko, kdyby se Sara nechovala jako takový puberťák a nechtěla, aby se k ní po pár týdnech tréninku choval Nikolas jako sobě rovné… každopádně i tak mě série bavila, oblíbila jsem si hodně vedlejších postav jako Rolanda, Chrise nebo Jordan a konečné odhalení hlavního padoucha bylo taky super :)
Tak tady jsem nepochopila hlavní hrdiny. Nikolas otravný jak osina v zadku i ve třetím díle a Sara mu neustále vše toleruje. Nikolasův přístup ke vztahu je vyloženě toxický a žádné pouto jeho chování nemůže omluvit. Pokaždé “když se choval, jak se choval jsem ho chtěla zabít a Saře nakopat zadek, že mu to toleruje. I navzdory tomuto problému byl příběh hezký a čtivý, zápletka fajn a konec měl spád. Kdyby mi bylo 13-16 let budu z toho hotová. O originalitě se ovšem mluvit nedá - kombo True Blood, Vapire diaries a Twiligth je z toho cítit na sto honů. I tak mě to bavilo, protože se jedná o čistou zábavu. Dávám slabší 4*. Myslím, že moje hodnocení je ovlivněno tím, že romantická linka je hodně plochá a vztah N a S je prostě bez hloubky a šťávy. Třeba se to zlepší, až si jednou přečtu Bojovníka - příběh z Nikolasova pohledu, který na mě na poličce už čeká.
Rebel, Samotářka a další knižní novinky (16. týden)
14.04.2024
Kniha Samotářka v seznamech
v Mé knihovně | 154x |
Celá tahle série je neuvěřitelně úžasná. Jen málo knížek mě dokáže vtáhnout do děje tak, že musím číst dnem i nocí, dokud není konec. A ještě míň knížek mě dokáže rozbrečel, ale tahle mě rozbila... Bože, chci jít a celý příběh si hned přečíst znovu A ještě víc potřebuju pokračování.