Útočiště přehled

Útočiště
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/519548/bmid_utociste-8Xk-519548.jpg 5 184 184

Nezdolná série

Sara musela opustit všechno, co znala, aby své milované udržela v bezpečí. Brzy ale zjišťuje, že nový svět se tomu jejímu ani trochu nepodobá, a že si své místo mezi Mohiry bude muset těžce vydobýt. Týdny plynou a Sara se snaží dostat pod kontrolu svoje proměnlivé schopnosti a zároveň udržet v tajnosti svůj unikátní původ. Kdesi v pozadí se navíc stále vznáší stín upířího Pána, který udělá cokoli, aby ji našel. Sara se ocitá na cestě, která odkrývá její skutečné silné stránky a probouzí v ní také část, o jejíž existenci dosud neměla ponětí. Navazuje nová přátelství, poznává krásu i bolest první lásky a ztrátu tak hlubokou, že by ji mohla nakonec zlomit. A zjišťuje, že jediné místo, kde měla být v bezpečí, možná nakonec není útočištěm, za jaké jej považovala. Doporučený věk 13+... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Yoli (ČR)

Refuge, 2014

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Útočiště. Přihlašte se a napište ho.

Barbo(Rella)
06.11.2024 4 z 5

Druhý díl je lepší než první. Za mě silné 4*. Jediné, co tomu mohu vytknout je až moc slow burn romantická linka a taky absolutní absence pohledu Nicolase (protože jinak je jen nepříjemný tím, jak je celou knihu otravný). Vím, že o to asi půjde ve čtvrtém díle Bojovník, ale i tak by knize prospěl aspoň letmý pohled do jeho hlavy. Čím dál víc mám pocit, že jsem to už někdy četla - a ano, v Twilight, Upířích denících a True Blood. I tak je to zábava a pouštím se třetího dílu.

Hatshepsut
29.10.2024 5 z 5

Útočiště je úspěšné pokračování této fantasy série. Najdete zde opravdu mnoho nadpřirozených bytostí, ať už mě známých z jiných knih, ale i dalších, které jsem měla možnost objevit až zde. Hlavní hrdinka Sara objevuje stále více magických schopností a odhaluje další dílky své identity. Možná je toho v tomto příběhu až příliš, ale celé je to velmi čtivé, má to spád a především dobrodružný děj, obohacený i vtipnými hláškami. A opravdu se mi to zamlouvá. Moc se těším na další díly!

„Moc se ostatním nováčkům nepodobám, všichni jsou skvělí bojovníci. Řekla bych, že ze mě zdatná válečnice asi nebude – a ani nevím, jestli jí chci být.“
Zíral do tmy za oknem. „,Je lepší usilovat o originalitu a selhat než pokoušet se napodobovat a uspět.“ Znovu se podíval na mě a trochu se přitom uculil. „Melville. Dej na jeho slova.“

ivetdos
11.10.2024 4 z 5

Druhý díl byl rozhodně lepší než první. Útočiště se mi možná tolik líbilo i kvůli tomu srovnání s jedničkou :-) Ale dala jsem mu hodnocení neuvěřitelné 4. Hlavní hrdinka už nepůsobila tak hloupoučce, nebyla tak extrémně otravná (otravná byla stále, jen ne tak moc :-)) a líbila se mi romantická linka. I děj na mě působil uvěřitelněji a byl nabitý akcí. Tentokrát mě ale bily do očí (za to určitě může překlad) věty typu: “toho bohdá nebude nebo “darovanému koni na zuby nehleď - kdo z mladých takhle mluví? Taky bych ocenila kratší kapitoly, čtivost si ovšem drží na jedničku. Dvojka příjemně překvapila a dávám tedy šanci ještě třetímu dílu.

Desetkrát a dost, Příchuť zla a další knižní novinky (42. týden)

15.10.2023

Kniha Útočiště v seznamech

upíři přátelství vlkodlaci nadpřirozené bytosti první láska fantasy záchrana lidí

Karen Lynch
kanadská