Nezlomný přehled
Laura Hillenbrand
V roce 1943 se do Tichého oceánu zřítil americký bombard ér. Louis Zamperini, mladý poručík, havárii navzdory nepřízni osudu přežil. Kdysi problémové dítě, později skvělý atlet a účastník olympiády v Berlíně. Nyní má před sebou jedno z nejneuvěřitelnějších dramat druhé světové války – tisíce mil na otevřeném moři, uvězněný na potápějícím se nafukovacím člunu a těžké roky prožité v japonských zajateckých táborech. Zamperiniho osud, dotýkající se samotné hranice lidských možností a balancující mezi vítězstvím a tragédií, bude záviset na jeho vytrvalosti…... celý text
Literatura světová Literatura faktu Válečné
Vydáno:Originální název:
Unbroken: A World War II Story of Survival, Resilience, and Redemption, 2010
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nezlomný. Přihlašte se a napište ho.

Neuvěřitelné, kolik jsme schopni snést, vydržet a přežít. Knihu jsem dostala do ruky až po shlédnutí filmu a přestože film je dobrý, tak do knihy má daleko. Přečteno za víkend a rozhodně nelituji ztráty času s touto knihou.

Asi málokdy je název knihy tak výstižný, jako v tomto případě. Úžasná kniha o tom, co je člověk schopen vydržet, když je k tomu donucen. Neskutečně silný příběh od první do poslední stránky.
Ocenění knihy (2)
Los Angeles Times Book Prize
(Biography)
Kniha Nezlomný v seznamech
v Mé knihovně | 115x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
Kniha podle skutečné osobnosti. Louis je vytrvalý, odvážný člověk, který měl v životě velkou smůlu a zároveň i pořádnou dávku štěstí. Jeho neuvěřitelný příběh, který začíná na běžecké dráze, jde přes válku v Pacifiku, ztroskotání a japonské zajetí. Hustý osud.