Neznámá známá Hana Vítová přehled
Ondřej Suchý
Hana Vítová byla jednou z největších hvězd stříbrného plátna 30. a 40. let minulého století, do konce druhé světové války vytvořila více než 70 filmových a divadelních rolích. V poválečných, pro ni těžkých dobách se musela živit jinak, mimo jiné jako překladatelka.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Neznámá známá Hana Vítová. Přihlašte se a napište ho.
Nelíbí se mi styl pana Ondřeje Suchého. Na rozdíl od staršího úspěšného bratra si zvolil "lehčí práci", která se bude vždy číst a k tomu dobře prodávat. Prokázal to v mnoha svých knihách - bohužel.
Hana Lašková byla krásná určitě od svých nejmladších let . Když hledali Voskovec s Werichem novou ženskou neokoukanou tvář, potkalo je štěstí. Byla jim doporučena mladičká slečna. Nezdálo se jim pouze jméno Lašková (to nebude lidi táhnout). Potkalo je opět štěstí, opodál v kavárně seděl jejich kamarád, který se ládoval obvyklou porcí indiánků (objednával si vždy nejméně 20 kusů). Byl to Vítězslav Nezval.
A máme to ! Prohlásili v tu chvíli hlavní protagonisté Osvobozeného divadla. Od dnešního dne (někdy začátkem 30-tých let XX.století) se jmenujete Hana Vítová ! (Byli spokojeni všichni i básník V.N.)
Kniha Neznámá známá Hana Vítová v seznamech
v Mé knihovně | 16x |
film za první republiky a protektorátu herečky český film čeští herci a herečky Hana Vítová, 1914-1987Autorovy další knížky
1981 | Exkurze do království grotesky |
1997 | Písničky z pohádek a dětských filmů 1. díl |
2010 | Tři životy Lídy Baarové |
2011 | Pan Werich z Kampy |
2013 | Neznámá známá Hana Vítová |
Střípky ze života slavné herečky, která na mě vždycky působila v pamětnických filmech svou chladnou krásou a tajemností. Autor se zaměřil na méně známé skutečnosti z jejího profesního i osobního života a opravdu, řadu informací jsem četla poprvé. Byla to rozhodně zajímavá osobnost, která okusila slávu, ale i tu nejhorší tragedii.