Neznámý Asimov přehled
Isaac Asimov
Fascinující literární počátky jednoho z nejpopulárnějších velmistrů světové science fiction, Isaaca Asimova. Sbírka Neznámý Asimov zahrnuje sedmadvacet povídek z let 1939 až 1949, které byly do té doby publikovány pouze v časopisech. Naleznete v ní úplně první autorovy vydané práce doprovázené komentáři o tom, jak povídky vznikaly a jak složité je bylo prodat do některého ze žánrových časopisů. Neznámý Asimov je tak nejen skvělou sondou do doby, kdy vznikala legenda sci-fi, ale i dech beroucím svědectvím o době, kdy panoval Zlatý věk tohoto žánru a začínaly publikovat jeho největší hvězdy. Jedná se o souborné vydání s novým překladem.... celý text
Literatura světová Povídky Sci-fi
Vydáno: 2023 , Triton , ArgoOriginální název:
Early Asimov
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Neznámý Asimov. Přihlašte se a napište ho.
Po přečtení této knihy jsem přemýšlela co napsat. Jsou totiž knihy a autoři, co snad ani komentář nepotřebují, protože jejich zvučné jméno a jejich literární díla mluví za vše. Dle mého názoru mezi tyto autory určitě patří Isaac Asimov.
Zbožňuji jeho nadčasové, pro mě naprosto geniální čtení, tak je má povinnost vlastnit i tuto knihu.
"Neznámý Asimov", skvěle sestavená kniha povídek. Povídky tenkrát začínajícího autora, nyní legendy. K tomu ke každé povídce komentář o vzniku povídky, prostě pro mě naprosto skvělé, dokonalé čtivo.
Doporučuji všem "scifákům".
Kniha Neznámý Asimov v seznamech
2009 | Nadace |
1993 | Já, robot |
2009 | Nadace a Říše |
1993 | Konec Věčnosti |
2010 | Druhá Nadace |
Moje první setkání s čistým sci-fi. Soubor povídek jsem si vybrala záměrně, kdyby mě nebavil, bez výčitek ho mohu odložit. Nejvíc mě oslovila povídka Vánoce na Ganymédu, tak dlouho jsem se při knížce nezasmála, jako při čtení o "Kšanda Klausovi". Možná časem sáhnu i po nějakém románu.