Nizozemština (nejen) pro samouky přehled
Zdenka Hrnčířová
Zcela nová učebnice nizozemštiny přináší základní slovní zásobu v rozsahu přibližně 2 500 slov a slovních spojení, veškerou základní mluvnici jazyka, užitečnou frazeologii a praktické konverzační obraty. Témata jednotlivých lekcí se zaměřují na každodenní realitu současného Nizozemska a Belgie. Důraz je kladen na: • osvojení si struktury nizozemštiny • porozumění mluvené řeči i psanému projevu • nácvik správné výslovnosti • aktivní užívání současné mluvené i psané nizozemštiny • rozdíly mezi nizozemštinou a češtinou • komunikaci v běžných situacích Učebnice je vhodná jak pro samouky, tak pro výuku pod vedením učitele. Součástí učebnice je brožura s klíčem ke cvičením, který obsahuje i překlady všech úvodních textů a většiny nizozemských textů ve cvičeních, a souhrnným nizozemsko-českým slovníčkem. Nedílným doplňkem učebnice je sada nahrávek ve formátu MP3.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nizozemština (nejen) pro samouky. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Nizozemština (nejen) pro samouky v seznamech
pro samouky nizozemština, holandština
Učebnice je fajn pro komplexní zpracování gramatiky, které máte až do úrovně B2 na jednom místě, nicméně doporučila bych ji spíš jako doplněk k jiným učebnicím, které jsou rozděleny do více částí a obsahují více cvičení.
Což byl můj hlavní problém s touto učebnicí. Cvičení tam je málo, u některých jsem si ani nebyla jistá, co se po mně vlastně chce, a ke konci to dosahuje absurdních rozměrů, kdy na x stran gramatiky a slovíček máte třeba deset cvičení dohromady. Druhý problém je, že nizozemština v učebnici je někdy zastaralá a v reálu zní vyloženě srandovně. Z věty "pech voor je moeder" se u nás doma stal inside joke.