Nočný cirkus přehled

Nočný cirkus
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/497350/bmid_nocny-cirkus-LWr-497350.jpg 4 583 583

Cirkus snov prichádza bez ohlásenia. Putuje po celom svete a zakaždým v ňom pribúdajú odvážnejšie a nápaditejšie atrakcie. Vo víre dymu a v odlesku zrkadiel, mimo očí bežných návštevníkov, stoja proti sebe dvaja iluzionisti: Celia a Marco. Ich súboj trvá už roky a proti vlnám kúziel, zaklínadiel a ilúzií nie je odolný nik. Obaja mladí iluzionisti mali vrodené nadanie pre mágiu, ale nikto nepredpokladal, že mladí ľudia, ktorí mali byť súpermi na život a na smrť, porušia pravidlá a nevedomky sa do seba zaľúbia. Ich učitelia však majú stále na dosah nitky osudu, pred ktorými nie je v bezpečí žiaden obyvateľ cirkusu, ani mladí zaľúbenci, návštevníci či tvorcovia najneobyčajnejšieho snového predstavenia na svete. Debutový román Erin Morgensternovej Nočný cirkus vám dovolí vykročiť zo sveta spútaného iba vašou fantáziou. Otočením prvej stránky vyrážate na cestu, kde nedokážete odlíšiť skutočnosť od sna, autorkinu predstavivosť od svojich osobných zážitkov. Nočný cirkus nedokáže spútať nikto a nič, každého čitateľa opantá cirkusová mágia, zaklínadlá z hlbín knižníc a ilúzie jazyka a písma. Otvárame za súmraku, zatvárame za úsvitu.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Lindeni
Originální název:

The Night Circus, 2011


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nočný cirkus. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (165)

uzivatel2668
07.05.2024 3 z 5

Obskurní. Nepotěší, nezklame. Hezký námět, ale spisovatelsky nenaplněný.

Carol1122
11.03.2024 3 z 5

Čekala jsem od příběhu asi daleko více. Bylo tam napětí, láska, tajemno i dobrodružství, ale i tak to postrádalo jistou jiskru v příběhu. Nevyhovovalo mi, že se příběh prolínal časově i místy a postav bylo příliš mnoho pro hlavní dějovou linku.


Ellis03
24.02.2024 4 z 5

Nejsem si úplně jistá, jak knihu ohodnotit. Rozhodne to bylo zajimave čtení a určitě ne prave jednoduché. Některé části mě skoro nebavily a připadaly mi zbytecne. Většina knihy byl takový - rekneme - chaos. A na konci se to cele tak nějak začalo propojovat a dávat dokonalý smysl.
Klobouk dolu před obrovskou fantazii a pospojovanim celého pribehu autorky. Třeba to všechno opravdu kolem nás funguje. Stačí se odprostit od hmotného. :) hodnotim něco mezi 4-5 hvezd. 4 proto, ze pro me nezazivnych pasáži tam bylo hodně, 5 za příběh jako celek.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Knižní novinky (16. týden)

18.04.2021


Knižní novinky (20. týden)

09.05.2020


Citáty z knihy (2)

Minulost na tobě zůstane jako moučkový cukr na prstech. Někteří lidé se jí dokážou zbavit, ale události a věci, které tě posunuly tam, kde jsi teď, jsou stále přítomné...


Nejsi předurčený osudem, ani vyvolený, kéž bych ti mohla říct, že jsi, kdyby ti to usnadnilo rozhodování, ale není to pravda. Jsi na pravém místě v pravý čas a záleží ti na tom, co je třeba udělat. To někdy stačí.


Ocenění knihy (2)

2012 - Locus Awards (Best First Novel)
2012 - YALSA Book Awards (Axel Awards)


Kniha Nočný cirkus v seznamech

v Právě čtených23x
v Přečtených717x
ve Čtenářské výzvě95x
v Doporučených82x
v Knihotéce341x
v Chystám se číst548x
v Chci si koupit124x
v dalších seznamech10x