Nouzový kontakt přehled
Mary H. K. Choi
Nikdy se nestyď za to, kdo jsi! Penny odjíždí na vysokou školu, kde nikoho nezná. Chce se stát spisovatelkou, ale její pokusy jsou více než bídné. A navíc není právě společenský typ – nejraději by se zavřela v pokoji na koleji a jen psala. Sam je na dně. Musel přerušit školu, přespává v místnosti za kavárnou, kde pracuje, a stále se nemůže vzpamatovat z rozchodu se svou životní láskou. Ale osudy těchto dvou osamělých duší se protnou. A postupně se stále více a více sbližují – nejdříve po smskách a chatu, později i osobně…... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: 2018 , CooBooOriginální název:
Emergency Contact
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nouzový kontakt. Přihlašte se a napište ho.
Ať už se podívám na knihu z kterékoliv strany, vždycky mi to přijde nedotažené. Nezajímavé postavy, nudná zápletka, prázdná místa, nevychytané detaily apod. Když už si třeba zvolila pro své hrdiny svět kultury a popkultury, mohla si udělat malinkou rešerši... fakt za mě třeba nepůsobí dobře, když za sci-fi klasiku prohlásí Ready Player One, který vyšel jen 7 let před touhle knihou a postaví ho vedle Duny a Enderovy hry. A podobných momentů bych tam našel víc.
Kniha má zajímavý námět, ale bohužel dle mého názoru dost nešťastné zpracování. Většinu knihy se vlastně nic moc neděje a i to co se odehrává moc netušíme proč se to stalo. Chybí vodítka k událostem, kterými nás autorka zahrne na záčátku knihy a ukazuje je jako stěžejní pro vývoj postav. Zároveň občas chybí návaznosti v hovorech a není jasné co se příběhu děje. Moc to nevylepšuje ani styl psaní autorky a opravdu jsem měla velký problém se do knihy začíst.
Postavy celkově jsou poměrně nesympatické a čtenář si k nim jen velmi těžko najde cestu. Sam je na tom o něco lépe než Penny a dá se s ním, alespoň nějak soucítit či pro něj najít pochopení, ale ani on by nevyhrál miss sympatie. Vztahy mezi jednotlivými postavami také postrádají pořádný vývoj, který bych u tématu čekala.
Nejzajímavější části knihy je cca poslední třetina, kdy se konečně trošku otvírá pozadí příběhu a koncept, který autorka chtěla ukázat konečně začíná dávat trochu smysl. Trošku nešťastné bylo i zpracování chatových konverzací, které ne vždy bylo zcela přehledné a možná by si zasloužilo nějaké grafické oddělení jaké najdete třeba v knihách od Nofreeusernames.
Největším plusem této knihy je opravdu nápad a pokus o znázornění několika vážnějších témat i když bohužel ne zcela zdařile. Našlo se několik vtipných momentů, ale za sebe knihu úplně nemohu doporučit.
Kniha Nouzový kontakt v seznamech
Hlavní hrdinové jsou hrozně nesympatický, depresivní, naivní možná až hloupoučký a celkově to jsou prostě těžký mimoni.
Chování hlavních hrdinů jsem skoro vůbec nechápala.
Někdy mi přišlo že v příběhu byla zmínka o věcech které vlastně v knize vůbec nebyli nebo jsem je aspoň nepostřehla. To mě vede k tomu, že mě kniha téměř vůbec nebavila.
Celkově příběh byl takový nemastný, neslaný a konec dost předvídatelný.
Obálka se mi ale líbí.