Ženská na odstřel přehled
Martin Goffa
Novinář Marek Vráz série
Marek „Terence“ Vráz je uprostřed noci vyrušen zoufalým bušením na domovní dveře. Za nimi najde vyděšenou kolegyni novinářku, která ho ve strachu o život prosí o pomoc. Tvrdí, že byla před malou chvílí svědkem toho, jak policie zabila bezbranného člověka. Protože je známá její identita, oprávněně se obává, že nyní může být na řadě ona. Ačkoli si je Terence vědom toho, proti jakému nepříteli žena stojí, rozhodne se udělat vše proto, aby ji z ohrožení života dostal. I za cenu toho, že bude možná muset dát v sázku ten svůj.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ženská na odstřel. Přihlašte se a napište ho.
(SPOILER)
Vlastní příběh není příliš rozsáhlý, ale o to silnější. Spád, originální zápletka, vše hezky proložené reáliemi té doby (potěšil výraz "dědek na Hradě", který už je naštěstí minulostí). Posloucháno jako audiokniha a kultivovaný projev a příjemný hlas Jana Maxiána i Jitky Ježkové byl na výbornou.
Od krátkého pomalejšího úvodu, kdy si novinář nehraje na hrdinu a všeználka, ale přenechá problém specialistovi, příběh postupně graduje až k vynikajícímu závěru. To celé bez jakékoliv slabší pasáže, od začátku do konce opravdu hutné. Spolu s Děvčátkem to pro mě bylo (ze zatím načteného od Martina Goffy) to nejlepší.
"…znal systém, protože byl dlouhé roky jeho součástí, věděl jak pevné můžou být vazby mezi lidmi uvnitř a že někdy jde o bratrství daleko nad rámec nejen společenských vztahů, ale i nad rámec zákona."
P.S.
A kromě tomto mám ráda happyendy :-)
Knižní novinky (36. týden)
05.09.2021
Kniha Ženská na odstřel v seznamech
2020 | Muž z chatrče |
2014 | Bez těla |
2019 | Přiznat vinu |
2013 | Muž s unavenýma očima |
2020 | Děvčátko |
Pěkně umí autor vyprávět příběhy lidí, kteří jsou u konce s dechem, možná už na konci cesty. S empatií, s lehkou sebeironií, s nenápadně budovaným napětím. Tentokrát jsem si pomohl audioknihou, kterou mi během nedělních individualistických aktivit přečetli na střídačku Jan Maxián a Jitka Ježková.
80 % (zatím 223 hodnotících s průměrem 88 %).