Novinářem v Číně: Co jsem to proboha udělal přehled

Novinářem v Číně: Co jsem to proboha udělal
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/537213/bmid_novinarem-v-cine-co-jsem-to-proboha-662babed2563a.jpg 5 649 649

Novinářem v Číně série

1. díl >

Když Tomáš Etzler přistál v říjnu 2006 v Pekingu, Čínu téměř neznal. V následujících letech zde však připravil stovky reportáží a zažil řadu silných příběhů. Jak v nejlidnatější zemi světa žijí běžní lidé? Čemu v totalitní Číně čelí novináři, kteří zpracovávají události, jež se komunistická vláda snaží skrýt? Pronikavý vhled do čínské reality ji ukazuje v syrových barvách osobních zážitků jako ambiciózní mocnost, jež si nárokuje životy svých občanů. 2x CD MP3... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Novinářem v Číně: Co jsem to proboha udělal. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (167)

luca9864
včera 4 z 5

Zajímavá a důležitá témata dneška, za to palec nahoru... občas jsem se ve čtení zasekla, protože vyprávění klouže dost po povrchu a nezatahuje do děje. Nejde moc do detailů a hloubky postav, je cítit, že autor knížku psal s časovým odstupem a čerpal ze zápisků, chybí výraznější dějová linka. Přemýšlím, jestli si mám přečíst ještě druhý díl...?

m.valova
09.09.2024 5 z 5

Tak jsem se zase ujistila,že vždycky může být i hůř a že si vlastně nemám na co stěžovat.V Číně bych rozhodně nechtěla trávit ani dovolenou,natož tam dobrovolně žít a obdivuji urputnost a nasazení pana Etzlera, jeho život tam musel být opravdu pestrý a plný překvapení a to spíše negativního typu jak na psychiku tak i na fyzické zdraví.Těším se na další knihy,ale jestli někdy zvládnu sledovat i dokument si jistá nejsem.


bookemma
04.09.2024 5 z 5

Kniha se četla velmi velmi rychle, je napsaná poutavě a skutečně v mnoha ohledech odhaluje čínskou mentalitu. Práce zahraničního novináře v této zemi musí být velmi náročná a neustálý tlak psychicky devastující. Přesto je pár věcí, se kterými úplně nesouzním, a to výroky o čínském jazyku a o sinolozích. Ono pochopit kulturu bez jazyka jde jen velmi těžko, neřku-li je to nemožné, a tak mi hanění českých sinologů opravdu nebylo po chuti. Protože pravdou je, že novinařině sice lépe nerozumí, ale čínské kultuře ano.

všechny komentáře

Související novinky (2)

10 nejprodávanějších knih minulého týdne (populárně naučná)

02.12.2021


Knižní novinky (36. týden)

05.09.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Novinářem v Číně: Co jsem to proboha udělal v seznamech

v Právě čtených46x
v Přečtených879x
ve Čtenářské výzvě248x
v Doporučených74x
v Knihotéce240x
v Chystám se číst346x
v Chci si koupit88x
v dalších seznamech8x