Nože a růže aneb topless party přehled
Miloš Urban
Divadelní hra známého českého spisovatele Miloše Urbana, autora knih Sedmikostelí, Stín katedrály, Santiniho jazyk, Pole a palisáda, aj.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nože a růže aneb topless party. Přihlašte se a napište ho.
Poslouchala jsem jako rozhlasovou hru, nějak jsem se v těch postavách ztrácela, hra mi nesedla. Nejsem party typ a to chlapské špičkování není můj šálek čaje a ten závěr byl překvapivý. Od autora jsem četla Sedmikostelí a Santiniho jazyk, ale toto je hra ze současnosti bez záhad a nádechu nadpřirozena.
Poslouchala jsem rozhlasovou verzi, která se mi líbila v tom, že jsem si připadala zrovinka jako na párty. Ale kdybych byla přímo na místě, asi bych se necítila moc v pohodě, nakonec byla atmosféra poněkud hustá.
Kniha Nože a růže aneb topless party v seznamech
rozhlasové zpracováníAutorovy další knížky
2001 | Hastrman |
1999 | Sedmikostelí |
2008 | Lord Mord |
2005 | Santiniho jazyk |
2003 | Stín katedrály |
Rozhlasova hra - nebylo to spatne, ale nepovedlo se mi rozklicovat, kolik lidi vlastne ucinkovalo - tech sest muzskych hlasu je prilis podobnych (lisil se jen Josef Polasek). Prvni polovina je celkem klasicka panska jizda, kterou asi zna hodne posluchacu, druha uz vyzniva dost neprijemne (proc jsou vsichni ochotni se zase potkavat?), pointa prekvapiva, zaver velmi pekny.