O lidech a psech přehled

O lidech a psech
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/542137/bmid_o-lidech-a-psech.jpg 3 42 42

Žolík, Pluto, Timur, Lišák, Aramiska, Saracen… to jsou hlavní hrdinové povídek od renomovaných českých autorů, v nichž hraje hlavní roli vztah člověka a psa. Vlídný, dojemný, osudový, nenahraditelný, ale někdy složitý, zpočátku i nedůvěřivý... Pes je prý nejlepší přítel člověka. Jak lidé u psů, tak také psi u lidí hledají to, co jim někdy nemůže poskytnout jejich vlastní druh – společnost, útěchu v samotě, ochranu či přátelství, porozumění beze slov. Lidé na svých psích kamarádech oceňují jejich věrnost, oddanost, důvěru a možná v nich vidí a obdivují tak trochu sami sebe. Někteří lidé tvrdí, že s tím svým si rozumějí víc než s vlastními příbuznými. A když umře pes, je to, jako když odejde člen rodiny.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize O lidech a psech. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (12)

VeruHoráková
předevčírem 4 z 5

Další soubor edice Česká povídka obsahuje devět příběhů o vztazích mezi lidmi a jejich čtyřnohými protějšky, které mají mnoho podob.

Povídky jsou opět od renomovaných českých autorů a autorek a psi jsou v nich zastoupeni v různých podobách, např. v povídce Kateřiny Tučkové Dědictví, v níž je pes přítomen jen jako dětská plastová hračka. Zajímavá byla i prostředí, do kterých byly povídky zasazeny, např. do Rumunska v povídce Ovce nebo do Moskvy v povídce Lajka. Za mě to byl tak opět skvělý mix povídek a knihu můžu tak doporučit.

Ač nejsem povídkový typ, tak tuto edici vyhledávám a vždy mě tam několik povídek opravdu zaujme. Samozřejmě, každému sedne jiná povídka a z těch x povídek člověka zaujme třeba polovina, ale za mě je to kniha, kterou můžu opravdu doporučit a není to šlápnutí vedle.

Ronnie68
10.09.2024 3 z 5

Kniha o 9 povídkách od českých současných autorů... hodnotím jako průměr... některé povídky byly povedenější a jiné ne ...


Nuttelka
09.08.2024 audiokniha 3 z 5

První půlka mě bavila hodně, druhá už moc ne.. proto dávám takový lepší průměr 3,5* Povídky jsou to opět různorodé, emoce se střídají a každý autor má svůj určitý pohled na dané téma.. Jako malá jsem se psů bála a stále k nim mám trošku odstup a respekt.. Takže mě asi tyto povídky úplně nezasáhly tak, jak by se očekávalo..

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha O lidech a psech v seznamech

v Přečtených57x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených2x
v Knihotéce24x
v Chystám se číst24x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech2x