O minutu později přehled
Susan Lewis
Vivienne Shegerová má vše, o čem snila – skvělou práci, perfektní byt a přátele, jejichž životy jsou stejně dokonalé jako ten její. Život prostě nemá chybu. Až do toho osudového odpoledne jejích 27. narozenin. Stačí minuta, nejdelší minuta jejího života a… infarkt. Vivienne stojí zase na začátku a život se jí scvrkl na malé přímořské městečko, kde vyrůstala. Než jí zcela vyprší čas, ráda by odhalila tajemství, které skrývá její minulost. Zdá se však, že některá tajemství je lepší nechat spát. Před třiceti lety byla jejich rodinná farma plná lásky a štěstí. Nikdo netuší, že jeden člen rodiny skrýval po celá léta tajemství. Ovšem jen do chvíle, kdy se Vivienne vrátí domů a začne klást otázky. Netrvá dlouho a na světlo se začíná drát velká lež.... celý text
Literatura světová Romány
Vydáno: 2021 , Ikar (ČR)Originální název:
One minute later, 2019
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize O minutu později. Přihlašte se a napište ho.
Chcete si u čtení odpočinou a načerpat trochu energie? No, myslím, že už jen díky anotaci je znát, že u této knihy to rozhodně nehrozí... na druhou stranu kniha otevírá jedno velmi důležité téma, které bylo víc než jen k zamyšlení a mělo by se o něm více mluvit... a i já jsem ráda, že jsem si přečetla o problematice, se kterou jsem se (naštěstí) nemusela nikdy potýkat. Ale člověk nikdy neví, kdy se ho něco takového týkat může, protože i minuta dokáže změnit opravdu vše...
Při čtení ihned vstupujete do dvou příběhových linek, které spolu zdánlivě nesouvisí, než se vše pomalu začne propojovat. A až se tak stane, začne to konečně nabírat ty správné obrátky, které doprovází chvilky radosti i chvilky smutku.
Co za mě byla vada na kráse tohoto příběhu, tak že se dobrá první půlka knihy na můj vkus až moc vlekla. Kniha se sama o sobě nečte úplně snadno, ale nebudu lhát, že asi až na dvě scény, mě děj nechával poměrně chladnou a to čtení mě prostě nebavilo po dobu nějakých 200 stran. Ale já nejsem úplně trpělivá čtenářka, takže moc na tyhle "omáčky kolem" nejsem. Samozřejmě později i toto mělo svůj význam, ale pokud také máte rádi, když děj trochu více odsýpá, je dost možné, že u té první půlky budeme opravdu na vážkách, jestli to stojí za to dočíst. Ale víte co? Rozhodně to za dočtení stojí!
Kniha začínala jako romantický příběh, ale pak stačil okamžik a Vivienne se změnil celý život. Příběh je inspirován skutečnými lidmi. Procházíme si celou složitou cestou vedoucí až k otázce zda transplantace a darování orgánů ano nebo ne. Co mi vadilo byl překlad, vrchol byl, když byla zaměněna jména Joshe a Jacka.
Knižní novinky (49. týden)
29.11.2020
Kniha O minutu později v seznamech
transplantace společenské romány dárcovství rodinná tajemství infarkt
2020 | O minutu později |
2000 | Honba za sny |
2015 | Pravda o tobě |
2021 | Mé lži, tvé lži |
2003 | Posedlost |
Byla to moje první kniha od Susan Lewis. Kniha je zajímavá hlavně tím, že přibližuje problematiku okolo dárcovstí orgánů. Hlavní hrdinku Vivi jsem si rychle oblíbila. Dvě časové linie mi vyhovovaly. A jejich spojení je opravdu povedené. Bohužel konec knihy je smutný. Čekala jsem závěr s dobrým koncem. Ten se bohužel nekonal.