Občan 865 přehled
Debbie Cenziper
Kniha popisuje obtížné a vleklé úsilí amerického Úřadu pro zvláštní vyšetřování (OSI) najít, zbavit amerického občanství a vyhostit bývalé nacisty a jejich pomocníky, kteří se po válce vloudili do Spojených států a vedli tam poklidný život, aniž by zaplatili za své zločiny. Všichni takoví při žádosti o azyl lhali o své minulosti a v poválečném zmatku bylo nemožné jejich tvrzení ověřit. O nacistické minulosti hlavního „hrdiny“, Ukrajince německého původu Jacka Reimera (Občan 865), se OSI dozvěděl až čtyřicet let po druhé světové válce...... celý text
Literatura faktu Historie Politologie, mezinárodní vztahy
Vydáno: 2020 , Universum (ČR)Originální název:
Citizen 865, 2019
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Občan 865. Přihlašte se a napište ho.
Kniha která nám ukazuje jaké zločiny byly páchané a jak se pak ty co se na nich podíleli ukrývali a žili své životy dál.Kniha je psaná težší formou ale je to spisovatelský skvost.Myslím že bylo správné rozhodnout se napsat knihu s týmto tématem.Jak se pátralo po nacistických vojácích po světe a dostat je před soud.Jen škoda že se na mnoho z nich nepřišlo a nemohli pykat za své činy.
Na knihu jsem se velice těšila jelikož vypadala velice zajímavě co se týče tématu. Bohužel její zpracování mě nebavilo, autorka často přeskakovala v ději do minulosti a zase zpět ale za mě nelogicky. V některých pasážích byla pro mě kniha velice těžce čitelná.
Knižní novinky (46. týden)
08.11.2020
Kniha Občan 865 v seznamech
Doporučuji knihu těm čtenářům který baví období 2.sv a téma holocaustu. Za mě kniha splnila očekávání!!! Je tam mnoho faktu a šokujicích odhalení o národu který se tváři jako beránek ale je to převlečení vlk!!!