Obelisková brána přehled
Nora K. Jemisin
Zlomená země / Zlomená zem série
TAKTO VYZERÁ KONIEC SVETA... TEN POSLEDNÝ. Obdobie konca je čoraz temnejšie a na civilizáciu sa znáša dlhá chladná noc. Essun – kedysi Damaya, potom Syenit, teraz pomstiteľka – našla útočisko, ale nie svoju dcéru. Namiesto toho sa znova stretla s Alabasterom Desaťprsteňovým, šialencom, ničiteľom sveta, spasiteľom, ktorý má pre ňu novú misiu. Ak však Essun urobí, čo žiada, navždy spečatí osud Nehybnosti. Jej dcéra Nessun sa stáva čoraz mocnejšou a hrozí, že jej rozhodnutia nakoniec zlomia svet.... celý text
Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: 2024 , LindeniOriginální název:
The Obelisk Gate, 2016
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Obelisková brána. Přihlašte se a napište ho.
Evilunicorn to vystihol pomerne presne. Jednotka mala dynamické dejové linky a ich rozuzlením dvojka proste stratila šarm. Dokonca váham, či sa pustím do trojky.
Bavil ma však aspoň autorkin nenútený humor.
" Nezbude ti než ji vysvětlit, že tá velká ženská se záhadně pokřiveným řebríčkem hodnot dospěla k závěru, že bývalá geomestka beze spolu a se sociálními dovednostmi šutru představuje vrchol přitažlivosti. "
Tak jo.. Jak jsem byl z Pátého ročního období nadšený, tak tady zrovna nejásám. Všechno co zdobilo první díl je pryč.. Skoro to vypadá, že stejně jako se Essun zakopala po zemí,tak se někam ztratil i děj.Vlastně se to téměř nikam neposouvá, a až na opravdu pár posledních stránek, je to celé o dialozích..Zřejmě jsem měl po prvním dílu příliš velká očekávání, dobře mi tak.
Třpytivá, Druhá strana řeky a další knižní novinky (40. týden)
29.09.2024
Knižní novinky (37. týden)
08.09.2019
2013 | Sto tisíc království |
2019 | Brána z obelisků |
2020 | Kamenné nebe |
2021 | Smrtící Luna |
No, je to čím dál zajímavější. Způsob vyprávění se trochu změnil, teď je lineární a sleduje osudy Essun a Nassun, matky a dcery. Začátek je pozvolný, ale příběh nabere na obrátkách a konec byl parádní. Hodně věcí se vysvětlilo, ale je tu spousta dalších záhad, které si autorka nechala do posledního dílu. Jsem ráda, že mám doma celou sérii a můžu plynule pokračovat ve čtení.
Ještě musím zmínit, že jsem byla zvědavá na slibované fantasy se sci-fi prvky, konečně jsem se dočkala a ono to opravdu funguje, klobouk dolů.