Vzpoura přehled

Vzpoura
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/533464/bmid_obet-mafie-vzpoura-65e3e36c278c1.jpg 4 48 48

Oběť mafie série

1. díl >

Svéhlavá, impulzivní a vychytralá Claire Sanderson je dcerou obávaného gangstera, s nímž se ani ti největší zločinci nechtějí dostat do křížku. Ona se ale touží z područí mafie dostat za každou cenu. Odmítne smluvený sňatek, přičemž svého otce poníží natolik, že jí nezbývá nic jiného, než konečně vzít svůj život do vlastních rukou. Brzy si však uvědomuje, jak moc byla v tomto zkorumpovaném světě naivní. Z mafie totiž vede pouze jedna cesta. Smrt. Podaří se Claire díky pomoci zběhlého bodyguarda a novým spojenectvím, jež postupně získává, v nemilosrdné hře o holý život obstát, nebo skončí mrtvá jako všichni ostatní, kteří se odvážili Michaelu Sandersonovi vzbouřit?... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vzpoura. Přihlašte se a napište ho.

Mikyla
07.10.2024 5 z 5

A teď vážně... Tady jsou nějaké skryté kamery nebo se mi někdo snaží namluvit, že tohle psala tak mladičká autorka?
Měla bych zavřít pusu, kterou mám údivem dokořán. Fakt! Adél je moc talentovaná a knížka byla neskutečná jízda. Pořád se tam něco dělo a těch pár menších nedostatků mi nevadilo. Upřímně žádná kniha není dokonalá.
Musím říct, že v hlavní hrdince jsem objevila trochu i samu sebe. Ten pocit beznaděje, když máte na své rodiče a hlavně teda tátu nějaké vzpomínky z dětství, svým způsobem ho máte rádi, ale on si vaší lásky neváží a je jedním velkým zklamáním. Upřednostňuje peníze před rodinou. Já Claire tak hrozně rozumím... Úplně z toho mám husí kůži. A znovu se mi otevřely staré rány, díky její knize. Cítila jsem, jak je sama a musela rychle dospět.
Takže děkuji autorce, že napsala něco tak propracovaného a neobvyklého. A ten konec? Uf! Ty mě zabiješ @adelakubicova.author

,,Lev se neotáčí, když pes štěká."

Hodnotím: 5*

Tereza137
30.08.2024 4 z 5

Moje první kniha z prostředí mafie a já musím říct, že byla výborná! Akce a napětí od první až do poslední stránky.

Šlo poznat, že autorka tuto knihu psala, když byla opravdu mladší, jelikož některé chování hlavních hrdinů, či určité projevy byly trochu dětinské a úplně jsem se s nimi neztotožňovala
Ale! Na druhou stranu mě i dost názorů překvapilo a ohromilo, že jsem si řekla wow.

Nejvíce mě bavila druhá polovina knihy, jelikož bylo vidět, že autorka knihu opravovala v jejím nynějším věku, protože se dost zlepšil jak slovosled, tak i přemýšlení hlavních hrdinů. Co jsem ocenila úplně nejvíce, bylo to, že zde byla jen lehká romantická linka, pár sprostých slov a vše bylo v tak akorátním měřítku.

Claire mě neskutečně bavila, v některých ohledech jsem se s ní ztotožňovala a to, jak byla drzá? Miluju takové hrdinky, které se s nikým a ničím nepářou. Hlavně byla i vtipná a já se fakt smála u některých hlášek.

Samozřejmě, že konec skončil otevřeně a já už se na druhý díl absolutně nemohu dočkat!

,,Dnes je to tvé trauma, zítra je to tvá síla."

Leído
01.08.2024 2 z 5

Bohužel. Za mě ne. I přesto, že vše napovídalo tomu, že to bude přesně šálek mojí kávy, čtení mě vůbec nebavilo. Vykreslení postav ani situací mě nepřesvědčilo, nezaujalo. Claire mi než drsná mafiánka, připadala spíš jako lingvistka.

Češtinu mám ráda v celé její rozmanitosti, nemám nic proti přechodníkům, ale v češtině už znějí jako archaismus, takže jejich použití bych viděla někde v dobové literatuře, ale pokud chci zprostředkovat svět zločinu, volila bych hovorový jazyk, slangové výrazy a vulgarismy.

V negativních recenzích se nevyžívám, zvlášť pokud je reálná šance, že je autorka bude číst. Doufám, že chápe, že sto lidí sto chutí a není možné se zavděčit všem. To, že někdo napíše knihu v tomto věku a my všichni si ji můžeme koupit a přečíst, je samo o sobě obrovský úspěch a s dalšími přečtenými a napsanými knihami se autorka bude posouvat určitě jen dopředu.

Kniha Vzpoura v seznamech

mafie pro dospívající mládež (young adult)

Adéla Kubicová
česká, 2004