Zaslíbená země přehled
Tamara McKinley
Mladičká Susan připlula se svým manželem knězem Ezrou a dětmi do Austrálie. Vyprahlý kontinent se má stát jejím novým domovem a vyrvat jí ze srdce hraběte Jonathana, její skutečnou životní lásku. Země úpí pod náporem trestanců, které Její Veličenstvo masově deportuje z Velké Británie. Susan se musí vypořádat nejen s novým životem v nebezpečném prostředí, ale hlavně se svým srdcem. Jednoho dne jí totiž Jonathan opět vstoupí do života...... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2008 , AlpressOriginální název:
Lands Beyond the Sea, 2007
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zaslíbená země. Přihlašte se a napište ho.
Škoda,že už tato spisovatelka knihy nepíše.
Líbily se mě od ní všechny knihy,které napsala.
Za mě doporučuji k přečtení. :-)
Zajímavě popsaný život v 18. století, v době ,kdy dochází k osídlování a prvnímu vzniku trestaneckých kolonií v Austrálii. V příběhu se romanticky a i trochu idealisticky prolínají osudy jak přistěhovalců, tak i domorodců. Je to román a tak se to čte hezky.
Kniha Zaslíbená země v seznamech
Austrálie pro ženy osidlování původní Australané
2000 | Poslední valčík |
2007 | Letní bouřka |
2008 | Zaslíbená země |
2010 | Neúprosný žár |
2002 | Sasanka |
Když v románu narazím na věty: "hruď se jí prudce dmula" nebo "políbil jí na rty se vší vášní své lásky", tak obvykle knížku odkládám. Tady jsem vydržela i po větě: "obnažil před ní svou duši, složil jí k nohám svou hrdost v naději, že by jeho lásku mohla opětovat" - a četla jsem dál, protože osudy některých postav byly zajímavé. Dobrodružnost mě baví, romantika odpuzuje, autorka to literárně namíchala do snesitelné podoby.