Oči kočky přehled
Alejandro Jodorowsky , Mœbius (p)
První spolupráce dvou velikánů světového komiksu… tedy první dotažená a samostatně vydaná (nepočítaje mrtvě porozený projekt filmové Duny a to, že části série Incal už předtím vycházely časopisecky). Oči kočky, to je drobnost s velikým dopadem, a hodně „nekomiksový“ komiks, který se přesto zařadil mezi klasiku tohoto média. Fascinující apokalyptická mikropovídka s krajně úsporným textem, vyprávěná v drtivé většině výtvarně, od roku 1978 stále znovu vychází, je stále znovu čtena a stále znovu ohromuje.... celý text
Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: 2019 , ArgoOriginální název:
The Eyes of the Cat, 1978
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Oči kočky. Přihlašte se a napište ho.
Na tenkých knihách s množstvom ilustrácii je krásne, že ich vieme prečítať za 30 minút v kníhkupectve. Mœbiusove ilustrácie sú tradične fantastické a narozdiel od Incalu, tu ma zaujal aj Jodorowskeho tajomný krátky príbeh so silnou symbolikou.
Velkoformátový komiks s málo slovy, kde na levé straně skoro pořád zůstává jeden obraz, který se nám změní až ke konci a na straně pravé pozorujeme obraz, který se mění.
Příběh není nijak složitý ale pro mě fascinující včetně gradace a překvapení, které odkryje až konec.
Je to drsné, je to hodně o vizuálu, protože příběh je vyprávěn prakticky z většiny obrazy ale bude ve mě rezovovat dlouho.
A ještě si dovolím malé upozornění - není to komiks o kočkách a pro slabé povahy také ne
Knižní novinky (18. týden)
28.04.2019
Kniha Oči kočky v seznamech
Kniha přečtená v knihovně.
Náhodně jsem zabrousil k regálu s komixy a padla mi do očí. Oči tady jsou v roli která rozhodně překvapí. Já byl překvapenej. Moje dcera taky. Velice zajímavý počin.