Od medikací k meditaci přehled

Od medikací k meditaci
https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/26576/od-medikaci-k-meditaci-26576.jpg 4 12 12

Když přední američtí vědci po letech vytrvalého odmítání konečně dospěli k poznání, že mysl a tělo jsou skutečně jedním celkem, otevřela se cesta k naprosto novému pohledu na zdraví a nemoci. Tato kniha je napsána svěžím, moudrým a zábavným stylem, takže je přístupná všem, které zajímá, zda jim meditace může přinést lepší zdraví a pocit životní pohody. Autor je okouzlující mistr, jenž využívá všechny možnosti k tomu, aby pomohl lidstvu překonat obtížná období ve vývoji procesu uvědomování si.... celý text

Literatura naučná Zdraví
Vydáno: , Pragma

From Medication to Meditation, 1994

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Od medikací k meditaci. Přihlašte se a napište ho.

Pablo70
15.10.2023 4 z 5

Neodvažuji se souhlasit s Oshovými úvahami o oddělování jednotlivých těl, když umíráme. Ale hezky píše i o lidských typech:
„Je velmi svůdné nechat se vést levou hemisférou mozku, nechat se vést do světa mozku a rozumu. Ten je zaměřen na věci. Auta, peníze, domy, moc a slávu. Pravá hemisféra je orientací sannjásinů, těch, kteří se zajímají o své vnitřní bytí, vnitřní klid, blaženost. Menší pozornost věnují věcem. Pokud je získají, proč ne – a pokud je nezískají – nic se neděje. Tito lidé jsou soustředěni na současný okamžik a nedívají se do budoucnosti, věnují se více poezii života nežli jeho aritmetice. Sannjásin je ten, kdo žije prostřednictvím své imaginace, kdo využívá schopnosti snít, kdo žije poezií, je to ten, pro něhož je život básní a nádhernou vizí.“
Jak to psal Aitken? Vjem je jen ni-ni-ni, a je pryč.
Bishopová hledala ptačí písmo v písku pláže.
Saroyan sbíral náplavy z vln.
Nanao zpíval borovici osinaté.
Snyder psal o mouše lezoucí po okně, když byl pozorovatelem požárů v horské chatě.
Borges sedával sám vedle sebe na lavičce atd.

yank3e
05.09.2014 4 z 5

Překvapivě přínosná knížka se zajímavými názory, můžu doporučit.

soltera
25.10.2012 5 z 5

Ďalšia výborná kniha. Ako aj názov napovedá, popisuje blahodárne účinky meditácie na zdravie. Súhlasím s názorom Dr. D. Chopru na obale knihy, že táto kniha patrí do každej knihovne a na každú poličku. Kniha sa dobre číta a pomáha mnohé pochopiť o telo-mysli. Chemické lieky sú drahé a nebezpečné. Meditácie je zadarmo a prospešná. Zábavným stýlom nás o tom OSHO presviedča

Kniha Od medikací k meditaci v seznamech

Osho
indická, 1931 - 1990