Odsouzeni k bolesti přehled

Odsouzeni k bolesti
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/524132/bmid_odsouzeni-k-bolesti-6526d9c609275.jpg 3 20 20

Odsouzeni k bolesti je typickým příkladem polského New Adult, který je manifestem lásky navzdory rozdílům. Lásky překračující veškeré hranice, která je nebezpečná, fascinující, vášnivá a nese v sobě kontroverzní prvky. Tento odzbrojující příběh neonacisty a klidné gymnazistky s židovskými předky, jež v nitru skrývá bolestné prožitky, v Polsku dobyl srdce celých zástupů mladých čtenářů. Jejich cit od začátku neměl právo na naplnění. Ale nemůže láska zvítězit nad přesvědčením? Může ten příběh mít šťastný konec? Autorka čtenáři nabízí víc než jen emocionální houpačku. Vyhýbá se lacinému moralizování, uvádí jej do světa neonacistů a rasistické ideologie a snaží se pochopit její motivaci.... celý text

Literatura světová Pro ženy
Vydáno: , Red

Skazani na ból, 2022

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Odsouzeni k bolesti. Přihlašte se a napište ho.

RendyaDav
včera 4 z 5

Příběh je o dvou mladých lidí, kteří se milují celým svým srdcem.
Bohužel každý má svůj životní styl, svoje vyznání, svoji skupinu lidí má i kluk dívky, nakonec zvítězí láska.
V knize je i dost násilí ,a díky němu příběh lásky dvou mladých lidí neskončí dobře..
Příběh je plný emocí, je dosti napínavý ,nádherný příběh o lásce dvou mladých lidí.

Emma27
14.12.2024 5 z 5

Do knihy jsem se nemohla začíst,ale v průběhu jsem začetla a nemohla jsem knihu odložit,strašne se mi líbil příběh,který skončil smutně

katasokolov
16.11.2024 4 z 5

4/5*

Po pravdě, nečekala jsem, že mě příběh až takhle dostane.

Ano, už podle anotace lze naznat, že rozhodně nepůjde o odpočinkové a klidné čtení, přesto jsem nepředpokládala smršť emocí vrhnoucích se na mne jako dravé piraně. Zejména ten závěr, u kterého jsem zase po dlouhé době spotřebovala pár kapesníčků.

Kniha přináší důležité poslání, jež je v našem světě stále aktuální, možná dnes ještě více než dřív. Nenávist plodí jen další nenávist a zraňuje nejen okolí, ale i nás samé, a to uvnitř, kde bují a dál roste. Velmi zajímavým přínosem jsou také krátké rozhovory se skinheady na konci.

Příběh se zaměřuje na dva mladé lidi z naprosto odlišných světů, kteří si k sobě přesto najdou cestu a jejich city jim dovolí přenést se přes nepsaná pravidla společnosti a subkultur a být spolu. Nicméně svět je kruté a temné místo, a ne vždy dopřeje všem jeho obyvatelům šťastný konec.

Dle mého skromného názoru, kniha nedostala příliš zaslouženého prostoru a její hodnocení na databázích není právě jedním z nejlepších, nicméně já ji velmi doporučuji!

Po dočtení mám chuť si pustit Kult hákového kříže nebo The Exception (2016).

“Můžu mít nějakou budoucnost? Netuším. Vždycky jsem si myslel, že umřu mladej. Na co se s tím posraným světem zklamávat dýl. Ale teď….
“teď už si to nemyslím.

Knižní novinky do konce roku

10.12.2023

Kniha Odsouzeni k bolesti v seznamech

v Mé knihovně62x

2022  80%Molly