Oheň a dým přehled
Hugo Hromas (p)
Originální kuchař Michal Hugo Hromas připravuje všechna jídla na ohni, ať už na roštu, v kotlíku či tažínu nebo jinými technikami. Ve své první autorské kuchařce Oheň a dým seznámí čtenáře s taji kolem zakládání ohně, s jednotlivými technikami vaření na ohni, s vybavením, které používá, a které láskyplně nazývá „můj plechovej cirkus“. Na ohni připravuje nejen pořádné kusy masa, ale také vynikající zeleninové pokrmy, peče chleba a dokonce i dezerty. Vaření na venkovním ohni je nejnovějším trendem světové gastronomie a Michal Hromas patří mezi přední mistry tohoto stylu. Velká, krásná, graficky originální kuchařka, ze které od první stránky sálá oheň a stoupá kouř, patří i do kategorie „coffee table“ kuchařek, tedy kuchařek, ze kterých budete nejen vařit, ale také si v nich číst a s potěšením si je prohlížet.... celý text
Můj komentář
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Oheň a dým. Přihlašte se a napište ho.
Nové komentáře (4)
Pro mě je to spíše knížka o tom, co všechno je možné na ohni vykouzlit. Na druhou stranu vím jedno - já bych to nevykouzlila, a to ani s touto "kuchařkou".
Moc hezky zpracovaná kniha. Není to jen obyčejná kuchařka s recepty, které si připravíte na ohni, ale je to kuchařka, ve které si člověk rád čte a prohlíží krásné fotky, u kterých dostane hned chuť na jídlo. Líbí se mi, že text je psán tak nějak nespisovně a autor si na nic nehraje a na rovinu udává, jak se věci mají :)
Související novinky (1)
Knižní novinky (27. týden)
28.06.2020
Citáty z knihy (0)
Zatím zde není žádný citát z knihy.
Kniha Oheň a dým v seznamech
v Přečtených | 11x |
ve Čtenářské výzvě | 2x |
v Doporučených | 1x |
v Knihotéce | 14x |
v Chystám se číst | 14x |
v Chci si koupit | 13x |
v dalších seznamech | 3x |
Úžasná kniha s parádní atmosférou. Pro všechny, kteří se vidí v příjemných chvilkách u ohně venku s přáteli. Zajímavé recepty, metody, nápady. Převážně masové (což bylo super), inspirace maďarskou kuchyní. Postupy tak, jak si představuju a vím, že prostě často vaří chlapi. Bez odměřování, bez přesného měření na hodinkách, bez nějakých teploměrů apod., jednoduše, prostě... prostě "to" pozná podle ohně a podle toho, jak jídlo vypadá. Bylo osvěžující knihu číst. Na praktickou realizaci ale zatím nedojde, neboť si nejdřív musím kotlík (teda ne kotlík, ale v knize jsem zjistila, že to, co potřebuji, se jmenuje dutch oven, díky, díky), nádobu na tajine a vůbec i bezpečné ohniště na zahradu teprve koupit :-)
Kniha je vhodná pro všechny, kterým nestačí si jenom nad ohněm venku opékat špekáčky...