Populární knihy
Nové komentáře u knih Michal Hromas
Sedm způsobů jak se radovat z jídla
„Hugo, Hugo a ještě jednou Hugo! To je paráda. To není kuchařka, to je příběh života v kuchyni dotčený krásou, chutí a pochopením jídla. Jen houšt takových kuchařů a kuchařek a jejich zkušeností. Tato kuchařka, v mé sbírce, přijde na čestné místo a bude její ozdobou. Už Oheň a Dým bylo kouzlo ale tato krása vše dotváří. Takto se má vařit a takto se to prezentovat. Bez namyšlenosti a těch věcí co s tím souvisí.
Hugo, Hugo a ještě jednou Hugo!“... celý text
— Nick512
Oheň a dým
„Úžasná kniha s parádní atmosférou. Pro všechny, kteří se vidí v příjemných chvilkách u ohně venku s přáteli. Zajímavé recepty, metody, nápady. Převážně masové (což bylo super), inspirace maďarskou kuchyní. Postupy tak, jak si představuju a vím, že prostě často vaří chlapi. Bez odměřování, bez přesného měření na hodinkách, bez nějakých teploměrů apod., jednoduše, prostě... prostě "to" pozná podle ohně a podle toho, jak jídlo vypadá. Bylo osvěžující knihu číst. Na praktickou realizaci ale zatím nedojde, neboť si nejdřív musím kotlík (teda ne kotlík, ale v knize jsem zjistila, že to, co potřebuji, se jmenuje dutch oven, díky, díky), nádobu na tajine a vůbec i bezpečné ohniště na zahradu teprve koupit :-)
Kniha je vhodná pro všechny, kterým nestačí si jenom nad ohněm venku opékat špekáčky...“... celý text
— jitka_dankova
Sedm způsobů jak se radovat z jídla
„Nebudu si nic nalhávat, pro Huga mám slabost. Charismatický kuchař, který skrz takřka biblickou pouštní cestu našel sám sebe a vrátil se zpět s kotlíkem plným dobrot. Zdá se, že ho baví jednoduchý a přitom plný život no a přesně takové je i jeho jídlo.
Pár surovin, snadná příprava, prosté servírování a přitom tolik chuti. V Sedmi způsobech jak se radovat z jídla navíc bez masa.“... celý text
— angloumene
Sedm způsobů jak se radovat z jídla
„Tohle není jen kuchařka, tohle je příběh. Kniha, kterou si můžete číst večer pod lampou, pobavit se u ní a jako benefit z ní druhý den něco dobrého uvařit. Jen je třeba počítat s tím, že si při čtení poslintáte košili :-). O grafickém zpracování knihy, papíře a nádherných fotkách vůbec nemluvím. Kdybych nemusela mít doma žádnou jinou kuchařku, tak tuhle (a samozřejmě také Oheň a dým) rozhodně ano.
Hugo je prostě kuchařský bůh.“... celý text
— Ctv
Oheň a dým
„Pro mě je to spíše knížka o tom, co všechno je možné na ohni vykouzlit. Na druhou stranu vím jedno - já bych to nevykouzlila, a to ani s touto "kuchařkou".“
— Danafantom
Michal Hromas knihy
2021 | Sedm způsobů jak se radovat z jídla |
2020 | Oheň a dým |
Hromas je 5x v oblíbených.