Danafantom komentáře u knih
Autorky uvádějí, že je psaní této knihy ohromně bavilo. No, a mě to zase ohromně bavilo číst. Skvěle jsem si jí užila.
Nahlídnutí na opravdu velkoryse vybudované narcistní superego :)
Prostě normální kuchařka, jen trošku podrobněji popsaný postup a náčiní. V zásadě to není špatný nápad, ale čekala bych, že recepty budou, no, jednodušší...
Tuto knížku bych zařadila spíš do humoristických než do kuchařek, protože jsem se u ní hodně nasmála, ale nic jsem podle ní neuvařila. Zato jsem se dozvěděla spoustu zajímavých věcí a souvislostí.
Malá ukázka: "Zelňačky. Kolik národů, a dokonce kolik kuchařů, tolik je zelňaček. Areál zelňačky jde od Nemecka přes Rakousko, Čechy a dál do Maďarska a Rumunska a na severu do Polska a do a do Litvy, na Ukrajinu a do Ruska. Tam se zelňačka mění ve šči a my se s ní loučíme, protože šči už je spíš zelný bezřepný bratr boršče než sestra zelňačky."
Číst Raději zešílet v divočině bylo jako pozorovat motýla. Tohle už bylo takové chycení do ruky, nějak to setřelo jeho pel.
Fotky mi nic neříkají.
Zato "čtyřiadvacatero" Jsi rád na světě, které je místo doslovu, si možná přepíšu na zeď u postele, nebo aspoň na nástěnku. Prostě abych ho měla stále na očích. :)
Knížka o astrálním vztahu. Bylo pro mě velmi zajímavé si přečíst, jak ho zažívá někdo jiný. Prožila jsem něco podobného, ale s někým jiným. Jsem zvědavá, jestli autorka přijde na svoji shodně se mnou položenou otázku - PROČ a CO se vlastně ve skutečnosti přihodilo. A soudě dle názvu dalšího dílu byla nakonec ráda, že se ze vztahu vyvázala.
Nevím jestli je to nějaké blíženecké prokletí, ale takový vztah člověka roztrhá na kusy a je pak docela těžké dát se zpátky dohromady. A navíc takovýchto týpků je vážně hodně těžké se zbavit.
Milé. Je zajímavé, co se tomu sympatickému pánovi honí hlavu. :))
Celkově povedená knížka – i graficky, nejen že je hezky modrá, ale moc se mi líbily i kresby, ač normálně na vizuál moc nejsem...
Bylo to takové vtipné. Za mě mohlo být paranormálna podstatně víc.
Knížka není rozdělená podle ročních období, jak jsem čekala, ale to vůbec nevadí. Je přehledně členěná a dobře se v ní listuje, protože recepty jsou pouze na levé straně a obrázky na pravé. Jsou tam po většině recepty na běžná jídla. Takže listujete, dokud nedostanete na něco chuť. Za mě povedená kuchařka.
Klidně bych podle ní i vařila, kdybych nebyla líná sehnat si ingredience které doma běžně nemám, například pastu sambal oelek, tou je ochuceno téměř každé jídlo v knize.
Takové hodně stručné představení schüsslerových solí pro toho, kdo o nich nic neví.
Jsem nadšená. Konečně Italská kuchařka, taková po které jsem toužila, kde nejsou do každého receptu nacpaná rajčata.
Texty spojující recepty mě pobavily, taktéž pokyny v receptu typu "ukul koule".
Nejsem milovník grilování kvůli pálicímu se tuku, ale Italové na to zdá se jdou jinak-opečou neochucené maso tak jak je, a když je hotové, dají si na něj zdravý olivový olej, a ochutí ho kořením a citronem. To jsem vyzkoušela jako první, a mňam mňam, je ze mě milovník italského grilování :)) Ale určitě se vrhnu i na další recepty.
Svět je zachráněn. Jupí :)
Chyběla mi ta středomořská atmosféra předchozích dvou dílů.
Jestli potřebujete uklidit, neztrácejte čas čtením této knihy, a běžte uklidit. Je to spíše o time managementu a udělání si v pořádku v hlavě, ale s tím vám asi žádná knížka nepomůže.
Právě se chystám do lázní, a "dám si pozor, komu se svěřím do rukou..." ;)
Docela příjemná kniha. S některými úvahami souhlasím, jiné mi připadají dost zcestné, pokud by se jimi člověk měl řídit. Pár zajímavých poznatků o Asiatech.
Za mě knížka úplně k ničemu. Města pospojovaná železniční tratí. Stejné informace bych dostala, kdybych se podívala do mapy. Praktické informace veškeré žádné, kromě poslední kapitoly, kde vám napíšu aspoň webové stránky železnic států Evropy.
Když jí navíc srovnám s podobnou knížkou 'Úchvatné cesty vlakem', která mě opravdu uchvátila, tak 'Ve vlaku' je naprostý propadák.
Citlivě a inteligentně napsaná kniha se zajímavým příběhem.